REKTÖRDEN KAYSERİDE KENEVİR MERKEZLİ İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ

REKTÖRDEN KAYSERİDE KENEVİR MERKEZLİ İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ

İlk olarak geçtiğimiz aylarda Endüstriyel Kenevir alanında sektörel buluşmalar çerçevesinde üniversiteyi ziyaret eden Kayseri’nin tekstil alanında faaliyet gösteren köklü firmalarından olan KARSU Tekstil A.Ş.’yi ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kayseri’nin İncesu ilçesinde yer alan KARSU Tekstil’e ait tesisleri gezdi.

Firma yetkilileri ile yapılan görüşmede konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversite olarak YÖK tarafından “endüstriyel kenevir” alanında ihtisaslaşma belgesi aldıktan sonra kenevirin biyokütlesinin endüstriye kazandırılması hususunda bir dizi sektörel buluşmalar gerçekleştirdiklerini, KARSU Tekstil’in ise kendilerini ziyaret ederek, bu alanda Üniversitenin de destekleri ile Yozgat’ta yatırım yapabileceklerini ifade ettiklerini, bu ziyaretin de yapılacak çalışmaları sağlam bir zemine oturtmak ve ileri boyuta taşımak maksatlı olduğunu ifade etti.

İhtisas Üniversitesi olma sorumluluğu ile hareket ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Karadağ, “Gerçekleştirilecek işbirliği neticesinde özellikle Boğazlıyan bölgesinde konuşlanacak yatırımların Yozgat’ın ve bölge insanının ekonomik açıdan rahatlamasına vesile olacaktır.” dedi.

KARSU Tekstil A.Ş. adına konuşan Dr. Bilgehan Ülger ise Kenevir’e dayalı olarak üretilecek iplik, elyaf ve diğer tekstile hammadde teşkil edecek ürünler ile Kenevir merkezli üretimde sürekliliği sağlamak niyetinde olduklarını ve bu faaliyetleri yürütürken Yozgat Bozok Üniversitesi’nin teknik, birikim ve himayelerinde bu işleri yürütmek istediklerini ifade ederek, yapacakları yatırımın Boğazlıyan ilçesi sınırları içerisinde olmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette yer alan isimlerden Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar ise Boğazlıyan ilçesinde geniş arazilerin yer aldığını, sulama imkânlarının geniş olduğunu ve kenevir ekimi için Üniversite öncülüğünde her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Bu manada KARSU Tekstil’in bölgeye yapacakları yatırımın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. 

17/09/2020 20:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ