NECİP TAŞKIN: ENFLASYON MEMUR ve  EMEKLİ'Yİ YOKSULLAŞTIRDI

NECİP TAŞKIN: ENFLASYON MEMUR ve EMEKLİ'Yİ YOKSULLAŞTIRDI

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamının çarşı pazarın gerçek rakamlarını yansıtmadığını, TÜİK’in Türkiye gerçeklerinden bihaber analiz yaptığını, kamu çalışanları ve emeklinin yoksullaştığını görmediğini belirterek, yoksullaşan kamu çalışanı ve emeklinin artık sadece yaşayabilmek için mücadele ettiğini söyledi. 

TÜİK’in Haziran ayın enflasyon rakamını 1,94 olarak açıkladığını, tüketici fiyatlarının Haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %17,53 artış kaydettiğine dikkat çeken TAŞKIN, gelinen noktada enflasyonun en yüksek seviyeye çıktığını belirterek, kamu çalışanı ve emekli hızla gelir kaybına uğrarken buna seyirci kalınmasının anlaşılamadığına vurgu yaparak, seyyanen zam yapılmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip TAŞKIN, açıklamasında şunları söyledi:

“Hatırlanacağı gibi toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekliye yılın ikinci 6 ayı için %3 maaş zammı öngörülmüştü. %3’lük zam, memur ve emeklinin maaş kaybını bile karşılamıyor. 2021 yılı Ocak ayından bugüne kadar Türk lirası %14 kayba uğradı. 3 yılda elektriğe gelen zam oranı %122. 1 Temmuz itibariyle elektriğe %15, doğalgaza %12 zam geldi. Haziran ayı enflasyonuna etki etmesin mantığıyla zamlar 1 Temmuz’dan geçerli olarak yapıldı. Temel ihtiyaç maddelerine, elektriğe, doğalgaza, benzine ve diğer mal ve hizmetlere bu kadar zam yapılırken memur ve emekliyi %3’lük oranlarla açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmenin adalet ve hakkaniyet duygularıyla örtüşmediğini herkes görmekte ve bilmektedir. Kamu çalışanları ve emekliler her geçen yoksullaşmaktadır. Sofrasına koyacak zeytin ve peyniri alamayacak hale gelmiştir. Artık yeter diyoruz! Neredeyse asgari ücretle aynı maaşı alır hale geldik. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Uzun ve yorucu mesai saatleriyle zaten yıpranıyoruz. Şiddete maruz kalıyoruz. Bir de vergi yükü altında inim inim inliyoruz. Zengin daha zengin olurken kamu çalışanları ve emekliler yoksullaşmıştır. Bunda hakkaniyet ve adalet göremiyoruz.
Kamu çalışanlarının ve emeklinin enflasyon oranı kadar zamma mahkûm edilmesini doğru bulmuyoruz. Tüm kayıplarını telafi edecek bir oranda seyyanen zam istiyoruz. Vergi oranının %15’te sabitlenmesini talep ediyoruz. Hakkaniyetli ve adaletli bir ücretlendirme politikasına geçilmesini talep ediyor ve sesimizin duyulmasını istiyoruz.”

06/07/2021 22:06
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ