MİLLETVEKİLİ BAŞER: TKDK PROJELERE 151 MİLYON TL HİBE YARDIMI YAPTI

MİLLETVEKİLİ BAŞER: TKDK PROJELERE 151 MİLYON TL HİBE YARDIMI YAPTI

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nın kurulduğu günden bu yana Yozgat’ta 332 projeye 151 Milyon TL hibe ödemesi yaptığını söyledi.
Başer, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 5. başvuru çağrı döneminde desteklenmek üzere seçilen başvurular listesinde yayımlanan 4 Süt Çiftliği ve 1 Besi Çiftliği projesi sayesinde Yozgat’ta yaklaşık 4,5 Milyon TL hibe desteğiyle kırsal alanlara 10 Milyon TL yatırım kazandırılacağını belirtti.
IPARD II 5. Başvuru Çağrı Döneminde yer alan 7 Süt Çiftliği projesi 4 Besi Çiftliği projesi ve 1 Süt İşleme Fabrikası olmak üzere toplam 12 projenin incelemelerinin tamamlandığını açıklayan Milletvekili Başer, “bu projelerin sözleşme imzalama işlemleri devam etmektedir.5. Başvuru Çağrı döneminde yatırımcılarımıza yaklaşık 12,2 Milyon TL hibe desteği sağlayarak Yozgat’a toplam 31,5 Milyon TL yatırım gerçekleştirilmesini sağlamış olacağız.” dedi.

TKDK YATIRIMLARI İLE BİN KİŞİYE İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURULDU
TKDK yatırımları hakkında da açıklamalarda bulunan Başer, Yozgat TKDK kurulduğu günden itibaren 332 Projeye 151 Milyon TL hibe ödemesi yapıldığını, bu hibeler ile kırsalda yaklaşık 338,51 Milyon TL yatırım gerçekleştirildiği vurgulayarak Yozgat’ın 42 il içinde ödenen hibe tutarı bakımından 5. sırada yer aldığını, bu projelerle Yozgat’ta 1000 yeni istihdam sağlandığını açıkladı.
TKDK projelerinin Yozgat’ın kalkınmasında büyük katkılarının olduğunu vurgulayan Başer, “İlimizde yatırımları artırmak için çalışan Kurumlarımızın yanı sıra Yozgatlı hemşerilerimize ve Yozgat’a yatırım yapmak isteyen müteşebbislere de iş düşüyor. Devletimiz tarım, hayvancılık, et-süt fabrikaları, otel, restoran gibi bir çok alanda TKDK aracılığıyla yüzde 40 ile yüzde 70 oranında hibe desteği sağlıyor. Bu desteklerin yanı sıra yatırımcılara vergi muafiyeti de sağlanıyor. Yatırım yapıp bu topraklarda istihdam oluşturmaya, kendini geliştirmeye gönül vermiş insanımız için bulunmaz bir fırsat olarak karşımıza çıkan bu desteklerden en iyi şekilde istifade edilmesini temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da önemle üzerinde durduğu yerli ve milli tarım atağının gerçekleştirilebilmesi için hükümetimizin uygulamaya koyduğu bu destekleme programlarından yararlanarak ülkemizin ve milletimizin gelişimine katkı sunmamız gerekmektedir. TKDK, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tarıma ve kırsal kalkınmaya destek vermeye devam edecektir.” diye konuştu.
21.01.2020
21/01/2020 20:52
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ