KOSGEB’DEN  KÜÇÜK İŞLETMELERE  75 BİN TL.SERMAYE DESTEĞİ

KOSGEB’DEN KÜÇÜK İŞLETMELERE 75 BİN TL.SERMAYE DESTEĞİ

KOSGEB İdaresi Başkanlığı  Covid-19 salgınından etkilenen İmalat sektörlerinde faaliyet gösteren 2019 yılı ve öncesinde kurulan Mikro ve Küçük Ölçekli İmalatçı İşletmeler  ile  2017 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç işletmelere “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ” kapsamında geri ödemeli Sermaye Desteği sağlanacak.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan KOSBEG il müdürü Mustafa Işık, imalat sektörlerindeki Mikro işletmelere 30.000.- TL’ye kadar,, Bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi Küçük işletmelere ise 75.000.- TL’ye kadar geri ödemeli kredi verileceğini belirterek şu bilgilere verdi:

“Bu Programa, 2019 yılı KOBİ Bilgi Beyannamesine göre asgari 75.000.-TL net satış hasılatı olan imalatçı Mikro ve Küçük İşletme’ler başvuru yapabilirler. İkinci bileşen için bu koşul aranmaz. İmalat ve bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörlerindeki  yenilikçi genç MKİ’ler, başvuru koşullarını sağlamaları halinde ikinci bileşen yerine birinci bileşenden yararlanabilir.  İşletme başvuruları, 21 Haziran 2021 tarihinde başlayan Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmelere Hızlı Destek Programı Faz 2’ye başvuru kriterlerini sağlayan mikro ve küçük ölçekli işletmeler, en geç 09 Temmuz 2021 tarihine kadar, www.kosgeb.gov.tr  adresindeki      “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek, online olarak başvuru yapabilecektir. KOSGEB Girişimcilik Kredisi Faizi desteğinden yararlanan İşletmeler ile KGF aracılığıyla İşe Devam Kredisinden yararlanan İşletmeler; alınan İşe Devam Kredisinin 250.000 TL ve altında olması halinde programa başvuru yapabileceklerdir. 3 – 21 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki ilk başvuru döneminde destek başvurusu kriterlerini  sağlamadığı için başvurusu reddedilen işletmeler, Belirlenen koşulları sağlıyorlarsa Faz 2’ye başvuru yapabileceklerdir. Başvuruda, işletmelerin 2021 yılı Mayıs ay’ı itibariyle Gelir İdaresi Başkanlığı kayıtlarındaki NACE faaliyet kodları esas alınacak olup, Programa mali kayıtlardaki faaliyet kodları arasında; NACE Rev 2’ye göre “Kısım C – imalat sektörü” veya “Bölüm 62 - bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü” ya da  “Bölüm 72- Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü” olan MKİ’ler başvurabilir. KOSGEB Yozgat Müdürlüğünce, GİB ve SGK resmi kayıtlarına göre başvuru ve uygunluk kriterlerini karşıladığı belirlenen İşletmelere başvuruyu takiben ödeme işlemleri başlatılacaktır. Başvuru yapan işletmelerin Mali kayıtlardaki net satış hasılatı tutarları dikkate alındığında; 2020 yılı tutarı 2019 yılı tutarına eşit veya az olan MKİ’ler programa başvurabilecektir. İlgili yılda işletme hesabına göre defter tutan MKİ’ler için dönem içinde elde edilen hasılat ve diğer gelirler toplamı, net satış hasılatı tutarı sayılacaktır. Programdan yararlanan İşletmeler, Sermaye Desteği geri ödemesini 3 yıl ödemesiz dönemden sonra, 2024 yılından itibaren 4’er aylık dönemlerde  6 eşit taksitte toplamda 5 yıl vade de yapacaklardır.  İşletmelere ödemeler; Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için 3 taksitte yapılacaktır. Geri ödemeli destek için işletmelerden teminat alınmayacaktır. Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı hakkında ayrıntılı bilgiler KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir.“

23/06/2021 21:06
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ