KOSGEB’DEN İŞLETME DEĞERLENDİRME RAPORU’NA İLİŞKİN AÇIKLAMA

KOSGEB’DEN İŞLETME DEĞERLENDİRME RAPORU’NA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, yaptığı yazılı açıklama ile ‘KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu’ hakkında bilgi verdi. İl Müdürü Işık, KOSGEB’in kamu kurumları ile yapmış olduğu veri paylaşım protokolleri kapsamında söz konusu rapor ile işletmelerin kendi mevcut durumu hakkında bilgi alabileceğini belirtti. 

KOSGEB’in kamu kurumları ile yapmış olduğu veri paylaşım protokolleri kapsamında almış olduğu idari kayıt verilerinin kullanılarak işletmenin kendi mevcut durumu hakkında bilgi edinmesine yönelik ‘KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu’nun 2019 yılında hizmete alınarak işletmelerin istifadesine sunulduğunu söyleyen İl Müdürü Mustafa Işık, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Rapor temelde işletme künye bilgileri, genel sıralama, insan kaynakları, Ar-Ge/yenilik/markalaşma, verimlilik, ihracat, finansman başlıklarını içerin 7 bölümden oluşmakta olup; KBS Sisteminde en son mali yıla ait verileri kayıtlı olan işletmeler için hazırlanabilmektedir. İşletme Değerlendirme Raporu (İDR) vasıtasıyla işletme kendi sektöründe; Türkiye geneli ve İBBS Düzey 1’e göre sektördeki konumunu, son 5 yıllık dönemdeki performansını, mali durumunun yıllar itibariyle gelişimini gösteren finansal bilgileri sektör ortalamaları ile birlikte görebilmekte olup; aynı zamanda ihracat yapan/yapmayan işletmeler için de hedef pazarlar ve pazar payı hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. Bu rapor sayesinde işletme, kendisini sektöründe Türkiye Geneli ve bölgesinde (İBBS Düzey1) konumlandırma ve diğer işletmeler ile kıyaslama imkânı bulabilmektedir. İşletmelerin finansa erişimine katkı sağlanması ve iş ilişkilerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması amacıyla İşletme Değerlendirme Raporu’na başvurular 1 Mart 2023 tarihinden itibaren Findeks Platformu üzerinden alınmaya başlamış olup; söz konusu rapora e-Devlet üzerinden erişim sonlandırılmıştır. İlk aşamada işletmeler kendi raporlarını 3 ay süresince ücretsiz olarak alabilecektir. İkinci aşamada ise işletmenin Findeks üzerinden ücret karşılığında hem kendi raporunu alması hem de rıza vereceği üçüncü kişiler ile paylaşması mümkün olabilecektir. İşletmelerin İDR raporunu temin edebilmesi için Findeks platformuna üye olması gerekmektedir. Halihazırda Findeks üyesi işletmelerin www.findeks.com sitesinden giriş yaparak talep oluşturması yeterlidir. Üye olmayan işletmeler; TCKN ile işlem yapıyorsa (şahıs işletmeleri) doğrudan Findeks web sitesinden üyelik yapabilirler. Tüzel kişi işletmeler ise Findeks platformundan doldurdukları üyelik sözleşmelerini çalıştıkları bankalara vermek suretiyle üyelik işlemelerini tamamlayabileceklerdir. İşletme karekodlu çek kullanıyor ise mevcut durumda Findekse üye olarak İDR’yi talep edebilecektir.

Vatandaşlarımız KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu hakkında ayrıntılı bilgileri KOSGEB Yozgat Müdürlüğümüzden alabilirler”

08/03/2023 01:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ