EMEKLİ MEMURLARA MÜJDE..ZAM FARKLARI HESAPLARA YATIYOR

EMEKLİ MEMURLARA MÜJDE..ZAM FARKLARI HESAPLARA YATIYOR

Milyonlarca emekli bekliyordu güzel haber geldi. Paralar bugün hesaplara yatıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli sandığı kapsamında aylık alanların ocak 2021 zam farklarının bugün ödeneceğini bildirdi. Bakan Selçuk "SSK ve Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların aylıkları ise zamlı olarak ödeme günlerinde ödenmeye başlandı" dedi.

Memur ve emeklisinin zam oranı iki yılda bir gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerine göre belirleniyor. Burada belirlenen zamlar maaşlara ocak ve temmuz aylarında yansıtılıyor. Her bir dönemin son 6 aylık enflasyon rakamı toplu sözleşme zammını aşıyorsa fark da ekleniyor. Toplu sözleşmeye göre; memur emeklisi temmuzda yüzde 4 zam aldı, ocakta da maaşlara yüzde 3 yansıtıldı.
YÜZDE 7.36’YA ÇIKTI
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; ikinci 6 aylık enflasyon kümülatif yüzde 8.36 arttı. Bu da temmuz zammı olan yüzde 4’ün aşıldığı anlamına geliyor. Bir başka deyişle memurlara ve memur emeklisine ocak itibarıyla yüzde 3 zamma ek olarak yüzde 4.36’lık (8.36-4=4.36) fark eklenecek. Böylece farkla birlikte toplam zam yüzde 7.36 (3+4.36=7.36) olacak. Bu zam da Temmuz 2021’e kadar geçerli olacak. En düşük memur maaşı 4 bin 500 lira oldu. En düşük memur  emekli aylığı 3 bin 20 liraya yükseldi. 
BAKAN AÇIKLADI: FARKLAR YATIYOR...
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt  Selçuk, emekli sandığı kapsamında aylık alanların ocak 2021 zam farklarının bugün  ödeneceğini bildirdi.   Selçuk, yazılı açıklamasında, emekli sandığı kapsamındaki emekli,  malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan 2 milyon 323 bini aşkın vatandaşın  fark tutarlarının, banka ve PTT şubelerine gönderilerek bugün ödeneceğini  belirtti.
Ücretlerini aylık alanlara ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında  ödeme yapılacağını ifade eden Selçuk, şunları kaydetti:  "Yine, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan, 1. grupta  Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, 2. grupta  Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, 3. grupta  Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında ödeme  gerçekleştirilecek. Toplam fark ödemesi tutarı 739 milyon 653 bin lirayı  bulacak." Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "SSK ve  Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları ise zamlı olarak  ödeme günlerinde ödenmeye başlandı." ifadelerini kullandı.
SSK EMEKLİLERİ NE KADAR ALACAK? 
En düşük emekli aylığı 2000 öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 233 TL’den 2 bin 420 TL’ye yükseldi. SSK’dan 2000 sonrasında emekli olanların aylıkları normalde bin 447 TL olacaktı. Ancak, geçen yıl nisan ayında en düşük emekli aylığı bin 500 TL’ye yükseltildi. 2000 sonrası SSK emeklilerinin normal emekli aylığı 1500 TL’yi aşıncaya kadar yeni zam almayacaklar. / Kaynak: gazetevatan.com

22/01/2021 20:20
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ