BULUT'TAN VERGİ,SSK VB. BORÇ YAPILANDIRMASI AÇIKLAMASI

BULUT'TAN VERGİ,SSK VB. BORÇ YAPILANDIRMASI AÇIKLAMASI

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, Hazine alacaklarının yeniden yapılan yasa düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlandığını ve ayrıca 18 taksit imkanı da sunulduğunu söyledi.
SMMMO Başkanı Bulut, yaptığı açıklamada; Başta devletin vergi ve SGK alacakları olmak üzere, oda aidatlarından öğrenim kredilerine, trafik para cezalarından çeşitli kanunlara göre verilen idari para cezalarına kadar geniş kapsamlı kamu alacağının yeniden yapılandırılarak tahsili amaçlayan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Bulut, düzenlemeyle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçlarının yeniden yapılandırılabildiğini ve 18 taksitte ödeme kolaylığı getirildiğini vurguladı.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerektiğinin altını çizen Bulut, en fazla 18 taksitte bu borçların ödenebileceğine dikkat çekti. Bulut, “Taksitler iki ayda bir ödenecek ve ilk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021’de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu’na göre kesilen para cezaları; kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında. Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da yapılandırılabilecek.”ifadelerini kullandı.

17/11/2020 20:06
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ