BOĞAZLIYANDAN YURT DIŞINA BAKLİYAT İHRACAATI

BOĞAZLIYANDAN YURT DIŞINA BAKLİYAT İHRACAATI

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun sağladığı hibe desteğiyle kurulan Uzel Bakliyat işleme ve paketleme tesisinden yakında Avrupanın çeşitli ülkelerine ihracaata başlanacak .TKDK Yozgat il koordinatörü Selim Türker,Uzel bakliyat tesisinin faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada Yozgatın bakliyat ürünlerinin ihracatına önümüzdeki ay başlanacağını bildirdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgatın  tarım ve kırsal alanlarındaki proje ve yatırımlara hibe destekleri sağlayarak  Yozgat ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.

Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker de TKDK’nın finansman desteği verdiği tesisleri gezerek projelerin verimliliğini denetliyor.Bu amaçla Boğazlıyanda faaliyete geçirilen Uzel bakliyat işleme ve paketleme tesisini inceleyen ve işletmenin sahibi  Özkan Uzel ile bir süre görüşen İl koordinatörü Türker, Yozgat’ın tarımsal ürün çeşitliliği açısından zengin bir yöre  olduğunu belirterek, “Kurum olarak, üretenin, yatırım yapanın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Türker, açıklamasının son bölümünde şunları söyledi :

 “Projelerimizin inşaat süreçlerini takip etmek amacıyla ilçelerimize sık sık ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerden bir tanesini Boğazlıyan’da bulunan Uzel Bakliyat işletmesine gerçekleştirdik. Bu Projenin toplam yatırım tutarı 2.860.000-TL, hibe tutarı ise 1.855.000-TL’dir. Projesinde son teknoloji makine ve ekipmanlar ile nohut, mercimek ve fasulye gibi bakliyatların işleme ve paketlemesini yapmaktadır. Yıl sonunda da ihracata  başlayacaktır.Uzel baklıyat projelerimiz arasında bizi heyecanlandıran ve Yozgat’ta yatırımcılarımıza örnek oluşturabilecek bir projemiz konumundadır. “

24/11/2020 20:48
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ