BOĞAZLIYANDA TKDK DESTEĞİYLE KÜLTÜR MANTARI TESİSİ KURULACAK

BOĞAZLIYANDA TKDK DESTEĞİYLE KÜLTÜR MANTARI TESİSİ KURULACAK

Son yıllarda alternatif ürünlere yönelen Boğazlıyan çiftçisi, organik tarımda da yeni ürünlerle buluşma çabasında ..Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı  Ovakent kasabasında  Sait Öztürk isimli genç  bir girişimci TKDK’nın desteğiyle modern bir kültür mantarı tesisi kuracak.Yaklaşık 2,5 milyon türk lirasına maledilecek  ve 5 400 metrekarelik bir alanda kurulacak olan kültür mantarı tesisinde  günlük 700 kilo mantar üretileceği bildirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca onaylanan  proje kapsamında TKDK’dan 1 Milyon 400 Bin TL’lik hibe desteği alacak olan genç girişimci Sait Öztürk,günde 700 kilo mantar üretilecek tesiste 7 kişiye iş imkanı sağlanacağını açıkladı. Üretilen mantarların Yozgat, Kayseri ve Nevşehir başta olmak üzere bir çok ilde Pazar bulacağını  belirten Öztürk, “Başta oteller olmak üzere lokantalar ve çeşitli işletmelere Boğazlıyan’ın zengin, bereketli ve verimli topraklarında yetişen mantarları göndereceğiz. Mantarımız lezzeti ile kısa sürede adını duyuracak. Lezzeti ile damaklarda farklı bir tad  bırakacak” dedi.

Sait Öztürk, açıklamasında daha sonra  projenin değerlendirilmesinde  TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker ile ekibinin büyük payının bulunduğunu belirterek  “İnşaallah tesisimizi kısa süre içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Tesis de yılın 365 günü aralıksız kültür mantarı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kapasitemiz arttığı zaman personel sayımızı daha arttıracağız. Tesisimiz teknolojinin son imkanları ile donatılacak. Yöremize  Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

18/05/2020 16:29
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ