BOĞAZLIYAN BELEDİYESİNDEN KALKINMA İÇİN KÜMELENME HAREKATI

BOĞAZLIYAN BELEDİYESİNDEN KALKINMA İÇİN KÜMELENME HAREKATI

Yozgata bağlı Boğazlıyan ilçesinde Belediye Başkanı Gökhan Coşar, bir ilke daha imza atarak, kısa ve uzun vadeli hedefleri kapsayan sosyo-ekonomik içerikli bir tarımsal kalkınma projesini başlatıyor.

Boğazlıyan Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte altın çağını yakalayacak olan Boğazlıyan’da Başkan Gökhan Coşar, kalkınmanın yerelden başlatılacağını belirterek, “Yerel kaynaklardan yola çıkarak, yerel dinamikleri hemşehrilerimizin yenilikçilik ve girişimciliklerine olanak yaratarak birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar başkanlığında düzenlenen toplantı ile birlikte  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan, Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş ile esnaf ve sanatkarların katılımı ile ‘Yerelde Kalkınma için Kümelenme’ çalışması başlatıldı..

Başkan Gökhan Coşar, “İlçemizde faaliyet gösteren işletmelerimizi bir araya getirerek, çağın ticari faaliyetini profesyonel bir boyutta yapabilmek adına ‘Yerelde Kalkınma için Kümelenme’ çalışmasını başlatıyoruz” dedi.

Bu kapsamda aynı sektör ve o sektöre bağlı çalışan işletmelerle bir araya gelerek, yeni bir ortaklık modeliyle, ortak üretim ve ortak pazarlama işinin kurgulandığını dile getiren Başkan Coşar, şunları söyledi :

 “İlk olarak tarım ve hayvancılık konusunda bölgesinde lider konumda olan Boğazlıyan’da tarım da kullanılan aletlerin üretimini ve satışını gerçekleştiren esnaflarımızla bir araya gelerek, Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi alanında diğer bölgelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına ortak olarak kurulabilecek işletmeler konusunda bir toplantı gerçekleştirdik.

Esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla daima istişare ederek, Belediyemiz ile Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte bu birleşim sürecinde her zaman destek olacağız. Üretenin ve kazananın Boğazlıyan olması için, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

24/10/2020 19:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ