BANKA DEĞİŞTİRENLER DİKKAT! EMEKLİ PROMASYONUNA BLOKAJ RİSKİ

BANKA DEĞİŞTİRENLER DİKKAT! EMEKLİ PROMASYONUNA BLOKAJ RİSKİ

Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emeklileri ilgilendiren yeni detaylar ortaya çıktı.Cazip promosyon teklifleri nedeniyle sözleşmesi sürerken banka değiştirmek isteyen pek çok emekli, maaşlarına blokaj konulduğu, devam eden promosyonlarının haczedildiğini ve sözleşme süreleri bitmeden yeni bir bankaya geçemeyecekleri uyarısıyla karşılaştı.Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Yargıtay’ın konuyla ilgili kararı, emeklilerin maaşına blokaj konulamayacağına hükmederken, mahkemeye giden emeklilerin blokajı kaldırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Emeklilerin şikayetçi olduğu bir diğer konu da kredi borcu olana banka promosyonu verilmemesi, onun yerine borca mahsup edilmesi. Emekli promosyonlarının 8 bin liraya dayanmasının ardından, bankalar borçlu olan emeklilerin promosyonlarını haczetmeye başladı. Bu şekilde emeklilerin banka değiştirmesi engellenirken, vatandaşlar da hukuki haklarını araştırmaya başladı.

Mahkemede kazanılır 

Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, Milliyet’e yaptığı açıklamada, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun (YHGK) emekli maaşına bloke konulamayacağı yönünde karar aldığını belirterek, “Mahkemeye gitse hepsi kazanır.Ancak mahkeme süreci uzun sürüyor, masrafları var. Bankaların kendi ayağına kurşun sıkmaması icin emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın, banka da mağdur olmasın. X bankasından Y bankasına geçildiğinde alacak da orası tarafından tahsil edilsin” diye konuştu.Özellikle kamu bankalarından aylık almaya devam edenlerin, şu anda özellerin verdiği promosyonların 10’da 1’i kadar promosyondan yararlandığını vurgulayan Yazıcıoğlu, “Çoğu vatandaşın buralarda kredisi var. Banka ve sigorta kayıtları ile geçişe müsaade etmiyorlar” dedi.

Borç mahsup ediliyor 

Daha önce, o zamanki adıyla Sosyal Sigortalarn Kurumu’nun, aylık ödemeleri için bankalara bedel ödediğini hatırlatan Yazıcıoğlu, “Burada dava devam ederken onu kaldırttık.Emeklileri mağdur eden kamu bankalarının bir an önce yeni bir düzenleyeme gitmesi lazım. SGK’nın bankalarda standart bir promosyon sağlaması lazım. Bunun üzerine çıkan da çıksın” şeklinde konuştu. Yazıcıolu, kredi borcu olana banka promosyonu verilmemesi, onun yerine borca mahsup edilmesinin de emekli için bir sorun olduğunu vurguladı.

Emekli masada değil 

Yazıcıoğlu, asıl sorunun emeklilerin temsilinde olduğunu ifade ederek, “Dernek olarak ancak bir yere kadar gidebiliyorsunuz. Biz sendika gibi masada oturamıyoruz. Anayasa’ya göre emeklilerin sendika kurması mümkün değil. Emekliye sendika hakkını kalkınma planlarına yazdırıyoruz” dedi.

HASTALARIN AYLIĞI ADRESE TESLİM -- ŞEKERBANK 

3 yıllık taahhüt karşılığı 1499 TL’ye kadar aylık alanlar 1500 TL, 1500 - 2499 TL arası maaş alanlar 1750 TL, 2500 TL ve üzerinde maaş alan müşterilere ise 2000 TL nakit promosyon ödemesi yapılıyor. Banka, sağlık sorunu olan emekli müşterilere, belirli il ve ilçeler dahilinde maaşlarını adrese teslim imkanı sağlıyor. Emeklilere banka şubelerinde de öncelikli işlem hakkı tanınıyor.

TÜRKİYE FİNANS 

3 yıl taahhütle maaşlarını Türkiye Finans’tan almak için başvuranlardan, 1499 TL’ye kadar emekli maaşı alanlara 2250 TL’ye kadar, 1500 TL ile 2499 TL arasında emekli maaşı alanlara 3000 TL’ye kadar, 2500 TL ve daha fazla maaş alanlara 5000 TL’ye kadar promosyon ödemesi yapılıyor. Yakınlarının emekli maaşını Türkiye Finans’a taşımasına aracılık eden emekli maaş müşterilerine ise her bir yakını için 250 TL, toplamda 2 bin 500 TL’ye varan nakit ödül veriliyor.

TEB 

3 yıl taahhütle maaşlarını Türkiye Finans’tan almak için başvuranlardan, 1499 TL’ye kadar emekli maaşı alanlara 500 TL, 1500 TL ile 2499 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2500 TL ve daha fazla maaş alanlara 750 lira promosyon ödemesi yapılıyor. Ancak, en az iki otomatik fatura ödeme talimatı verenlerde bu miktarlar yükseliyor va sırasıyla 3800 TL, 4575 TL ve 5500 lira oluyor.

FİBA BANKA 

3 yıllık sözleşme karşılığı 1499 liraya kadar olan emekliler için 500 TL, 1500 - 2500 TL arası için 625 TL, 2500 TL ve daha üzeri için 750 TL promosyon ödeniyor.

KUVEYT TÜRK 

3 yıl bankada kalma şartıyla 1500 TL’ye kadar emekli aylığı alanlara 4000 TL, 1500 - 2500 TL arasında emekli aylığı alanlara 5000 TL, 2500 TL ve üzeri emekli aylığı alanlara 6000 TL promosyon ödemesi yapılıyor. / gazetevatan.com

18/08/2022 06:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ