YOZGAT’TA TOKİ İLK VE ORTA OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Yozgat kent merkezinde faaliyet gösteren TOKİ Şehit Adem Cankurtaran İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Sıfır Atık Kampanyası kapsamında 10 bin plastik atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Öğrencilerin çevre bilinciyle hareket ettiği kampanya, kısa sürede önemli bir başarıya ulaştı.
Öğretmenlerin rehberliğinde, öğrenci ve velilerin aktif desteğiyle yürütülen çalışma; Okul Müdürü Nuri Yeşilay ve Sınıf Öğretmeni Kenan Yıldırım koordinasyonunda gerçekleştirildi. Okul genelinde başlatılan kampanyada öğrenciler, evlerinden ve çevrelerinden topladıkları plastik atıkları okula getirerek projeye katkı sundu.
Kısa sürede 10 bin plastik atığın toplanması, hem okul yönetimini hem de velileri memnun etti.
Kampanya kapsamında toplanan plastik atıklar, geri dönüşüm sürecine kazandırılmak üzere Yozgat Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Böylece öğrencilerin topladığı atıklar ekonomiye yeniden kazandırılacak.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, projede emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür ederek, doğaya duyarlı nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Yetkililer, bu tür çevre projelerinin artarak devam edeceğini ifade etti.
Gerçekleştirilen kampanya, Yozgat’ta çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması adına örnek bir çalışma olarak değerlendirildi.








