DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN İLK MEZUNLARINDA DİPLOMA SEVİNCİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN İLK MEZUNLARINDA DİPLOMA SEVİNCİ

Yozgat Bozok Üniversitesi  Diş Hekimliği Fakültesi, 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile ilk mezunlarını verdi. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, düzenlenen törenle mezuniyet coşkusu yaşadı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fuat Köksal ve Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi, Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan,Diş Hekimliği Hastanesi Başhekimi Süha Kuşcu, Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Özgür Fırat, fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi dönem birincisi Diş Hekimi Ceylin Karagöz yaptı. Diş Hekimi Karagöz konuşmasında, “Bugün burada, yıllardır emek verdiğimiz bir yolculuğun sonuna gelmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Diş hekimliği; bazen ağrıyla gelen bir hastayı yüzünde rahatlamış bir gülümsemeyle uğurlamak, bazen de bir insanın kendine olan güvenini yeniden kazanmasına katkı sağlamaktır. Bundan sonra meslek hayatımız boyunca sadece ağız ve diş sağlığına değil, insanların mutluluğuna, özgüvenine ve gülüşlerine de dokunacağız.” dedi.

Törende konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi, “Unutmayınız ki sizler, bu fakültenin ilk mezunları olarak yalnızca diploma almıyor; aynı zamanda gelecek nesillere örnek olacak bir mirası da omuzlarınızda taşıyorsunuz. Bundan sonra bu fakültenin adı anıldığında akla gelecek ilk mezunlar sizler olacaksınız. Bunun haklı gururunu hayatınız boyunca taşımanızı diliyorum. Üniversitemize ve fakültemize aidiyet duygunuzu kaybetmeyin. Sizler artık öğrencimiz değil, ömür boyu gurur duyacağımız meslektaşlarımız; fakültemizin ve üniversitemizin en değerli temsilcilerisiniz. Yolunuz açık, vicdanınız rehberiniz, bilimin ışığı daima yol arkadaşınız olsun.” ifadelerini kullandı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da yaptığı konuşmada, Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk mezunlarını vermesinin hem üniversite  hem de Yozgat için önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Mezun olan öğrencileri tebrik eden Vali Özkan, genç diş hekimlerine meslek hayatlarında başarılar dileyerek, sağlık alanında sunacakları hizmetlerle topluma değer katacaklarına inandığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar ise konuşmasında, diş hekimliğinin bilgi, el becerisi ve teknolojinin yanı sıra vicdan, sabır ve insan sevgisi isteyen özel bir meslek olduğunu söyledi.

Tören, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi tarafından dereceye giren öğrencilere mezuniyet diplomaları ve plaketlerinin verilmesiyle devam etti. Ayrıca törende, Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından mezun olan her bir öğrencinin ailesine verilmek üzere çiçek, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi tarafından ise mektup takdim edildi.

26/06/2026 02:47
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ