YOZGATLI ŞAİRLERDEN ARASBORA’NIN 2.ŞİİR KİTABI ÇIKTI

YOZGATLI ŞAİRLERDEN ARASBORA’NIN 2.ŞİİR KİTABI ÇIKTI

Yozgatlı şairlerden  Semiha Arasbora; Zordur kadın olmak Anadolu'da' isimli şiir kitabından sonra 'Gelmeyen Vakit' isimli ikinci eserini de yayımladı. Şairin Ankarada basılan şiir kitabındaki şiirlerde; hasret, vuslat, haslet, millet, sevda ve toplumsal olayları içeren konulardan  oluşuyor.Akdağmadeni İlçesi’nin Umutlu Kasabası’nda doğan Arasbora, ortaokul yıllarında başladığı şiir yazma serüvenini Zordur Anadolu’da Kadın Olmak ve Gelmeyen Vakit isimli iki kitabı ile taçlandırmış oldu.

Gurbette iken eşine özlemini, sevdasını dile getiren şiirler yazdığını belirten Arasbora, “Duygular tekrar dile geldi fakat yazdıklarımı paylaşmakta çekiniyordum. Biraz ortam ve köy hayatı çok fazla müsaade etmiyordu. Eşim bu konuda bana çok destek oldu.” dedi.

Arasbora, Avukat Satılmış Şahin başta olmak üzere bir çok kişinin de kendisine destek olduğunu belirterek, şunları söyledii :

“Sonra Avukat Satılmış Şahin hocamız onun çok desteği oldu. Köyümüzün bir şenliğinde ‘bizim bir şairimiz var’ dedi. Beni sahneye davet etti, şiirimi okudu, bir kalem hediye etti. Köylümüzün çok hoşuna gitti. Çok beğendiler. Derken bu şekilde açıldım. Akdağmadeni’nde kimse tanımıyordu bilmiyordu. Akdağmadeni Belediye Başkanımız Nezih Yalçın, 8 Mart Kadınlar Günü’nde davet etti. Gittim şiir okudum, paylaşımlar oldu. Derken Akdağmadeni de tanımış oldu, sahip çıkmış oldu.  Bazen pes ettiğim oldu, üstüme geldikleri zaman yıldığım zamanlar oldu. Bu dönemlerde de bana Prof. Dr. Celal Demir’in kısa bir konuşması yeterli oldu. Bana tekrar cesaret verdi. Tekrar ayağa kalkmamı sağladı. Akdağmadeni’nin kültür derneği başkanı Sayın Osman Özdemir, Ankara’daki derneğimizin başkanı, onun çok fazla manevi desteği oldu. Onlara teşekkür ediyorum. Her zaman bana destek olan Akdağmadeni, Yozgat, Umutlu köyündeki insanlara teşekkür ediyorum. En başta teşekkürü eşime etmek istiyorum. Birinci kitabımız öyle çıktı. Zordur Kadın olmak Anadolu’da dedik. Gerçekten zordu. Ama ben sizlerin sayesinde başardığıma inanıyorum bunu. Bu cesaretle ikinci kitabımızı da çıkardık. Gelmeyen Vakit dedik. Seçtiğimiz şiirlerle dolu. Herkesin beklediği bir vakit vardır. Herkesin kendisinden bir şey bulacağına inanıyorum”

30/04/2021 23:39
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ