YOZGAT TIP FAKÜLTESİNİN İLK MEZUNLARINDA KEP ATMA MUTLULUĞU

YOZGAT TIP FAKÜLTESİNİN İLK MEZUNLARINDA KEP ATMA MUTLULUĞU

Yozgat Bozok Üniversitesi  Tıp Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile ilk mezunlarını verdi. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimi  2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılında ilk mezunlarını meslek hayatına uğurlamanın keyfini yaşadı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Baro Başkanı Av. Muhsin Ayanoğlu, Yozgat Tabipler Odası Başkanı Zaim Günışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz,  Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Hayırsever iş insanı Bilal Şahin,  fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni 6. dönem öğrenciler adına Dr. Mehmet Babur ve Fakülte birincisi Dr. Hazal Kaygıner’in konuşması ile devam etti. Fakülte birincisi Dr. Kaygıner yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“ Bugün bizim için zorlu, yorucu ama bir o kadar da gurur ve heyecan verici olan hekimlikle taçlandırılan altı yılın sonuna gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bozoklu olduğum ilk günden beri fakültemde olmaktan mutluluk duyuyorum. Bozoklar mitolojide göksel boylarını ifade eder. Altın Yay sahibidirler. Ben üniversitemizin ismi ile müsemma olarak tüm hocalarımın altın bir yayın okları hazırlayışı ve itici gücü ile bizi ulaşmamız gereken hedeflere adım adım hazırladıklarını düşünüyor; sevgi sabır ve emeklerine, özverilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk mezunlarıyız. İnanıyorum ki fakültemiz oluşturduğu bu sağlam temellerle köklerini geçen her zamanda daha derinlere salacak, dal ve budaklarıyla yönü hep daha da yükselecek. Gölgesi tıpkı bizim gibi nice meslektaşlarımıza ev sahipliği yapacaktır. Bütün arkadaşlarım ve kendi adıma dileğim: bugün burada Yozgat Bozok Üniversitesinden aldığımız bu vizyonla çok daha güzel günleri ve başarıları bir bayrak gibi ileriye taşımamızdır. Mezun olan bütün arkadaşlarım, değerli hocalarım ve görevi başında bu kutsal mesleği özveriyle ve layıkıyla sürdüren meslektaşlarım için temennim: kanatlarımız sağlam, gökyüzümüz berrak olsun.”

Yozgat  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu da Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak ilk mezunlarını vermenin halkı gururunu yaşadıklarını söyledi. Bugünün Yozgat Bozok Üniversitesi ve Tıp Fakültesi için önemli ve tarihi bir gün olduğuna dikkat çeken Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçekçioğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Tıp Fakültesi olarak İlk mezunlarımızı vermenin gururunun yanında genç Tıp Fakültemizin kısa zamanda elde ettiği başarılarından ve adından sıkça söz ettirmesinden dolayı çok mutluyum. Tıp Fakültemiz kısa zamanda hem öğrencilerimizin başarıları ile hem hastalarımıza sunulan hizmet ile hem de akademik başarıları ile kendinden söz ettirmeyi başarmıştır. Sizler fakültemizde geçen altı yılınızda ilmek ilmek örülerek yetiştiniz. Birbirinden farklı pek çok vaka ile karşılaştınız. Bu vakalar hocalarınızın yol göstermesi, yardımı ve kendi süzgecinizden geçerek kendinize özgü hekim kimliğinizi oluşturdu. Bundan sonra da en doğru kararları vererek ilerleyeceğinizden eminim. Önemli olan bildiğinizi uygulayabilmektir. Bu uygulama, yalnızca Tıp bilgisi kapsamında değil hastalarınız ve çalışma arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinizde sergileyeceğiniz duruş, tutum ve davranışlar bütününden oluşur. Her biriniz dikkatli sabırlı gerektiğinde fedakarlıktan kaçınmayan, olayları ve vakaları derinlemesine analiz edebilin, içi insan sevgisi ile dolu merhametli asla kibirli olmayan mütevazı empati yapabilen vicdanlı birer hekim olarak yıllarca değişik birimlerde görev alacaksınız. Çalışmaya başladığınızda her biriniz içinde yaşadığınız toplumda birer kanaat önderi olduğunuzu en kısa zamanda fark edeceksiniz, problem çözmek ve kriz yönetmek sizler için doğal bir durum olacak. İnsanlara yeni ufuklar açacaksınız. Sevgili genç meslektaşlarım,  hepinizi tekrar tekrar kutluyorum, yurdumuzun her bölgesinde hatta bir kısmınız yurt dışında fakültemizi ve üniversitemizi temsil edeceksiniz, siz beyaz karanfillerimizi güvercinlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Sizler YOBÜ Tıp Fakültesinden iyi birer hekim/doktor olarak yetiştiniz. Yolunuzu temiz ahlak ve vicdanınız aydınlatansın. Önlüğünüz de; vicdanınız da yaşam boyu bembeyaz kalsın. Sizlere sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir hayat diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.”

Yozgatın tanınmış işadamı Hayırsever iş insanı Bilal Şahin de Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki meslek hayatlarında başarı diledi.

Törende son konuşmayı yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da sağlığa yön verecek, geleceğin başarılı hekimlerini yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Mezuniyet Töreni, öğrencilere diploma ve Hayırsever iş insanı Bilal Şahin’in verdiği hediyelerin takdimi ile devam etti. Program, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Aral tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirilmesi ve öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

01/07/2022 03:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ