YOZGAT’TA SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS PROĞRAMI TAMAMLANDI

YOZGAT’TA SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS PROĞRAMI TAMAMLANDI

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun önderliği ve rehberliği ile 1- 4 Şubat tarihleri arasında Yozgat Çamlık otelindeTürkiyenin UNESCO Aspnet okullar ağına kayıtlı 36 okulunun koordinatörlerinin katılımıyla  gerçekleştirilen  6.somut olmayan  miras kış okulu ve somut olmayan kültürel miras kuşaklar aktarımı proğramı tamamlandı.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözlemesi Sekreteryası, UNESCO ASPNET Okullar Ağı Genel Koordinatörlüğü, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Millî Eğitim Bakanlığı, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, AHBVÜ Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, AHBVÜ UNESCO Kürsüsü, UNESCO akreditasyonlu Somut Olmayan Kültürel Miras Enstitüsü ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile Yozgatta tamamlanan Kış Okulu'nda  2 gün boyunca ASPNET ile SOKÜM ilişki ve işbirliği konuları tartışıldı.

 Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu programı son gününde ise  Eski Askerlik Şubesi binasında şiir dinletisi ve somut olmayan kültürel mirası koruma etkinlikleri yapıldı.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu başkanı hemşehrimiz Prof.Dr.M.Öcal Oğuz’un davet edildiği etkinlikte Yozgat  Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman,Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Funda Çapan Özdemir, Bozok Edebiyat Derneği Başkanı Songül Yurdagül Aksoy ve çok sayıda davetli hazır bulundu.UNESCO Türkiye Başkanı Prof.Öcal, proğramın başarıyla ve verimlilikle tamamlandığını ve programa katılan tüm konukların Yozgattan olumlu izlenimlerle ayrıldığını söyledi

05/02/2023 08:48
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ