YOZGAT’TA İHD’LİLERDEN EROL MÜTERCİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

YOZGAT’TA İHD’LİLERDEN EROL MÜTERCİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yozgat Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde ilde faaliyetini sürdüren STK temsilcileri Adliyeye giderek Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hacı İhsan Çelik, beraberinde Dernek Başkan Yardımcısı Ramazan Güneşer, Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, İnfak Derneği Başkanı Ömer Yağmur, Hak Savunucuları Dernek Başkanı Hüseyin Durusoy, KADEM İl Temsilcisi Gülseren Kandemir, Diva-Sen Yozgat Şube Başkanı Osman Taşçı ve dernek üyeleri ile birlikte Yozgat Adliyesine giderek, Erol Mütercimler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasında STK’lar adına ortak açıklamayı İnfak Derneği Yozgat Şube Başkanı Ömer Yağmur yaptı. Yağmur, “Bir televizyon kanalında imam hatiplilere hakaret ve iftira atan Erol Mütercimler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu haddi aşan davranışından dolayı kamu davası açılmasını talep ediyoruz.”dedi.

“Haber Global’de katıldığı programda Erol Mütercimler, imam hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır.” diyen Yağmur, “ Suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi, televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır. İmam hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, alimler, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. Bu isimler dün olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir. Bugün, çocuğunun hem dini ilimler hem de fen bilimleri eğitimi alması, günün gerektirdiği becerilerle donanması için ailelerin ve gençlerimizin tercihi imam hatip liseleri olmaktadır. Son yıllarda program çeşitliliğine giden okullarımız öğrenciler için cazibe merkezi olmuştur.”diye konuştu.

09/09/2020 19:20
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ