YOZGAT’TA DİŞ HEKİMİ ADAYLARI İÇİN ‘BEYAZ ÖNLÜK’ TÖRENİ

YOZGAT’TA DİŞ HEKİMİ ADAYLARI İÇİN ‘BEYAZ ÖNLÜK’ TÖRENİ

Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında üniversiteye başlayan hekim adayları için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenledi. Törende, hekimliğe ilk adımlarını atan 52 Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencisi, aileleri önünde beyaz önlüklerini giymenin heyecan ve gururunu yaşadı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi yaptı. Beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımlarını atacak öğrencilerini kutlayan Prof. Dr. Çelebi konuşmasının devamında: “Bugünü beyaz önlük giyme töreni seçmemizin nedeni 21-26 Kasım haftasının "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" olmasıdır. Beyaz önlük ilk defa Roma Senatosu seçimlerinde adayların saf ve temiz oluşunu simgelemek için kullanıldı. Siz de beyaz önlüğü giydiğiniz bugünden itibaren saflığın, sevginin, iyi niyetin, sabrın, çalışkanlığın ve temizliğin temsilcisi olan öğrenciler ve daha sonra da diş hekimleri olmalısınız” ifadelerini kullandı.   

Düzce depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, diş hekimi olma yolunda ilk adımlarını ‘Beyaz Önlük' giyerek atan Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine önlük giydirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının devamında Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluşu ve eğitim öğretim süreçlerine başlama serüveninden bahsederek geleceğin diş hekimlerini yetiştirmek için fedakârlık gösteren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi ve ekibine teşekkür etti.

Rektör konuşmasının devamında Diş hekimliği fakültesinin eğitim-öğretim süreçlerini başarı ile yönettiğini eğitim kadrosu ve fiziki alt yapısı ile de gelişimini hızla sürdürdüğünü dile getirdi. Rektör: “Öğrencilerimizin laboratuvar imkânlarına ulaşmasında herhangi bir sıkıntı yok. Diş sağlığına yönelik şehrimize katkı sunması temelinde 18 adet ünit ve görüntüleme cihazı ile en kısa sürede hizmet vermek istiyoruz. 2023 yılının ilk yarı yılında bu ünitlerin alt yapılarını tamamlayarak  faaliyete geçirmeyi hedeflemekteyiz.

Değerli Veliler; Yozgat Bozok Üniversitesi yükseköğretime çok güçlü hitap ediyor. Bizlere emanet ettiğiniz öğrencileriniz  amatör ruhla çağın ve dünyanın normlarına uygun bir eğitim öğretim rahlesinden geçirilmektedir. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Gözbebeğimiz Sevgili Öğrencilerimiz; beyaz önlükle birlikte mesleki anlamda ilk adımı atmaktasınız. Diş hekimi olma sorumluluğunu giyindikleri önlük ile üzerlerine giyindiler. Bu mesleği edeple ahlakla insani boyutlarla icra edecekler. Renk, dil, din ayrımı gözetmeksizin insanlığa sağlık noktasında önemli hizmetler vereceksiniz. O yüzden beyaz önlük, sadece bir giysiyi değil, ifade ettiğim mesleki ve insani sorumlulukları da ifade etmektedir. Öğrencilerimizin, bu sorumlulukların bilincinde olarak eğitimlerini başarıyla tamamlamalarını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 52 öğrenci beyaz önlüklerini giymenin mutluluğunu yaşadı. Tören, 2021- 2022 öğretim yılı güz yarı yılında derslerinde gösterdikleri başarıdan dolayı onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgelerinin verilmesi ve Diş Hekimliği Fakültesinde görev yapan öğretim elemanlarına cübbelerinin giydirilmesiyle son buldu.

24/11/2022 04:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ