YOBÜ’NÜN ESKİ REKTÖRLERİ 15.YIL ONLİNE PANELİNDE KONUŞTULAR

YOBÜ’NÜN ESKİ REKTÖRLERİ 15.YIL ONLİNE PANELİNDE KONUŞTULAR

Bozok Üniversitenin 15. Yıl Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında eski rektörlerin buluştuğu online bir panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayip Duman’ın yaptığı panele üniversitem kurucu Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Üçüncü Dönem Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayip Duman 1976 yılında Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasıyla Yozgat’ta filizlenen Yükseköğretim faaliyetinin devam eden yıllar içinde çalışmalarını sürdürdüğünü, 2006 yılında ise Yozgat Bozok Üniversitesi ismiyle resmi olarak kuruluşunu gerçekleştiğini ve Üniversitenin Yozgat’ta çeyrek asrı aşan bir tecrübesi olduğunu dile getirdi.

15. Yılında Yozgat Bozok Üniversitesinin değişimi gelişimi ve hedeflerinin anlatıldığı panelde konuşan kurucu Rektör Prof. Dr. İnci Varinli görev süresi boyunca gerek bilimsel çalışmalar gerek sosyal ve kültürel faaliyetler gerekse akademik ve fiziki yapı yönünden Bozok Üniversitesinin gelişimine önemli katkılar sağlamaya çalıştığını söyledi. Prof. Dr. İnci Varinli konuşmasının devamında: “Üniversiteler her şehrin dinamiğidir. Birçok zorluğun üstesinden gelerek,  gerek fiziki yapı itibariyle, gerekse de akademik bilimsel çalışmalarla üniversitemizi daha ileri noktalara taşımaya çalıştım. Bu çalışmalarımızı yaparken hayırsever iş insanı Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin Bey ile Devlet Büyüklerimiz Sayın Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ Bey ile dönemin milletvekillerinin çok büyük katkıları oldu. Bu süre zarfında akademik, bilimsel, sosyal, kültürel ve fiziki yapı olarak üniversitemizin gelişimine katkı sağladık” şeklinde konuştu.

Üniversitenin 3. Dönem Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, rektörlük görevi yaptığı 2015-2019 yılları arasında yaptıkları çalışmaları, hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Hacettepe Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretime devam eden Tıp Fakültesi öğrencileri gerekli fiziki donanımları ve altyapıyı sağlayarak Yozgat’a taşıdıklarını belirten Prof. Dr. Karacabey, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Morfoloji binasının tamamlanmasıyla birlikte üzerlerinde büyük bir yük oluşturan sorunu çözüme kavuşturduklarına dikkat çekti.  Yozgat’ın tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ön plana çıkarmak adına Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümlerini üniversiteye kazandırdıklarını hatırlatan Prof. Dr. Karacabey, fakülte ve meslek yüksekokullarında açılan ve öğrenci alımı gerçekleştirilen bölüm ve programlara değindi.

Her üniversitenin bulunduğu şehre katkısı olması gerektiğine inanarak Uluslararası Bozok Sempozyumlarını gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Prof. Dr. Karacabey, Yozgat’ı ve Bozok Üniversitesini tanıtan ve her yıl belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen bu sempozyumlarla önemli bir birikim sağlandığını sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, kurumların başarılarını bayrak yarışına benzettiğini belirterek Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 15.yılında geldiği noktadaki başarısını geçmiş Rektörlerin sağladığı değer, katkı ve emeklerle vücut bulduğunu ifade etti. Geçmiş dönem rektörlerin üniversiteye  yaptığı değerli katkıların taktire şayan olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ “Sizlerden aldığımız bayrağı akademiaya yakışır tarzda bir emanet olarak görüp bahaneler arkasına sığınmadan daha ileri taşıyarak, kendinden bahsettiren marka üniversite olma yolunda hızla ilerliyor ve emanetinize sahip çıkıyoruz. Ortaya çıkan başarı hikâyesi hepimizin” ifadelerini kullandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin Endüstriyel Kenevir alanında 15 İhtisas Üniversitesi arasında yer alarak üniversiteye bir kimlik kazandırdığını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, bölgesel kalkınma odaklı yeni misyonumuzla kısa orta ve uzun vadeli projelerle şehrine, bölgesine ve ülkesine ciddi katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Bayrağı devralan bir yönetim olarak yapılan mevcut çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Hukuk Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin gerekli akademik altyapısı oluşturulduktan sonra öğrenci alımını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sarıkaya’ya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokuluna öğrenci alımını gerçekleştirerek Sarıkaya’da yükseköğretimin meşalesini yaktıkları belirten Rektör Prof. Dr. Karadağ,  gerekli siyasi ve yerel dinamiklerin desteği ile Sarıkaya ilçesini cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasında değişen, gelişen ve kendisini her anlamda yenileyen Yozgat Bozok Üniversitesi’nin eğitim öğretimde eksik ve hantal görülen yönetmelik ve yönergeler de dâhil olmak üzere dönüşüm sağladıklarını dile getirdi.

Çevrimiçi de olsa Rektörlerle bu platformda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi özelinde yazılan bu başarı hikayesinde önemli imzaları bulunan değerli Rektörlere katkıları ve emekleri için teşekkür etti.

06/03/2021 20:20
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ