YOBÜ’DE AFAD/ACİL DURUM FARKINDALIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

YOBÜ’DE AFAD/ACİL DURUM FARKINDALIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Yozgat Valiliği İl Afet ve Acil Durum ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından,  Yozgat Bozok Üniversitesi personeline yönelik olarak verilen "AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimi" tamamlandı.

Hafif arama kurtarma, psikososyal destek, ilk yardım ve yangın olmak üzere 4 farklı alanda eğitim alarak başarı gösteren AFAD destek gönüllüsü olan 8 kişiye düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Yozgat Bozok Üniversitesi senato salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil İbrahim İbiş ve AFAD destek gönüllüsü personel katıldı.

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla verilen AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimine 30 personel katıldı. 15 personel belge almaya hak kazandı.

Belge takdim töreninde konuşan Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil İbrahim İbiş, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde AFAD destek gönüllü olan personele yönelik Yozgat İl Afet ve Acil Durum ve Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 farklı alanda farkındalık eğitimi verildiğini söyledi. Eğitime katılan 15 kişinin AFAD destek gönüllüsü olduğunu belirten İbiş, şu ifadeleri kullandı:

"AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimini başarı ile tamamlayan arkadaşlarımız artık Yozgat Bozok Üniversitesi’nin arama kurtarma ekibini oluşturacak kişiler konumunda yer alıyor. Doğal afetlerde sahada olacak AFAD destek gönüllüsü olan arkadaşları tebrik ediyor başarılar diliyorum."

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimlerine katılarak birer AFAD destek gönüllüsü olarak topluma ve insanlığa fayda sağlayacak çalışmalarda bulunacak personellerin bu farkındalığı benimsemelerinin takdire şayan olduğunu söyledi.

 
02/02/2023 18:28
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ