YOBÜ'DE  37 KİŞİYE ÖDÜL VE TEŞEKKÜR BELGESİ DAĞITIM TÖRENİ

YOBÜ'DE 37 KİŞİYE ÖDÜL VE TEŞEKKÜR BELGESİ DAĞITIM TÖRENİ

Yozgat Bozok Üniversitesi  bu yıl ilk kez düzenlenen ve her yıl geleneksel hale getirmeyi planladığı “YOBÜ 2020 ÖDÜLLERİ” yapılan törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ödül töreninde 2020 yılı içerisinde Akademik Teşvik, Genç Bilim İnsanı, İdari Başarı, Kalite, Öğrenci Başarı, Üstün Hizmet ve Sanat alanında ödüllerin yanı sıra teşekkür belgesi almaya hak kazanan 37 kişiye ödülleri takdim edildi. 

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, İl ve Üniversite yetkilileri ve  çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Tören öncesi konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin her alanda kaliteyi esasa alarak gelişimini ve büyümesini sürdürdüğünü söyledi. YOBÜ’nün büyüme süreci içerisinde bulunduğunu bildiren Prof. Dr. Akın, konuşmasının devamında şunları söyledi:

 “Bu büyümede emeği geçen kişilerin yaptıklarını görünür kılmak ve yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini ödüllendirmek adına ödül yönergemiz senatomuz tarafından onaylanarak 2021 yılında yürürlüğe girmiştir. Ödül verilecek kişiler, senato tarafından seçilen ödül komisyonuyla ödüle başvuruyu esasa alarak ödül verilecek kişiler belirlenmiş ve senatonun onayına sunulmuştur. Ödüller, farklı bilim alanlarında verilen Akademik Teşvik, Genç Bilim İnsanı, İdari Başarı, Kalite, Öğrenci Başarı, Üstün Hizmet ve Sanat ödüllerinden oluşmaktadır. Bu vesile ile ödül alan kişi ve birimleri tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. ”

B.Ü Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ da ödül töreninde bir konuşma yaptı. Prof.Dr Karadağ  “Yozgat Bozok Üniversitesi kuruluşundan bu tarafa hem eğitim-öğretim noktasında hem bilimsel çalışmalar noktasında her alanda iddiasını sürdürmeye devam etmektedir. Bilim ekseninde hareket eden bir kurumda “marifet iltifata tabidir” düsturuyla hak edene hak ettiğini vermek, bilenle bilmeyeni, değer katanla katmayanı aynı kefede tutmamak esastır. Yozgat Bozok Üniversitesi de bu manada geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz ödül töreninin ilkini şu anda gerçekleştiriyoruz. “ dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından YOBÜ ödül komisyonunca Akademik teşvik ödülleri,İdari Başarı ödülleri ,kalite ödülleri,Teşekkür belgeleri,öğrenci başarı ödülleri ile üstün hizmet ve sanat ödüllerine layık görülen ödül sahipleri açıklandı.

Ödül Komisyonu tarafından belirlenen Akademik Teşvik Ödülleri; Fen-Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekici, Ziraat Fakültesinden Doç. Dr. Murat Güney, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Fatih Şantaş, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden Doç. Dr. Murat Kadir Yeşilyurt layık görülürken,  Genç Bilim İnsanı Ödülü ise Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden Doç. Dr. Murat Kadir Yeşilyurt’a verildi.

İdari Başarı Ödülleri ise Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Osman Tokat,  Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mustafa Fatih Erkoç, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Yalvaç, Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Prof. Dr. Hasan Ali Bayhan, Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Levent Albayrak,  Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Prof. Dr. Şebnem Eren Gök ve Uzem Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe ödüllerini aldı.

Kalite Ödülleri  Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Hatice Baş, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Andıran Şenaylı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İzzet Ünlü, Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu Ögr. Gör. Dr. İlker Kılıç, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çetin’e takdim edildi.

Teşekkür Belgesi ise; Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Prof. Dr. Tayip Duman, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Gönülalan, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Aral, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mediha Boran, Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Vedat Gençer, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Çölgeçen, Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Arda Kaan Üner ve Ayşe Krıstına Polat aldı.

Öğrenci Başarı Ödüllerine ise; Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Ece Eroğlu ve İrem Küllü,     Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencilerinden Murat Erciyas,   Musa Erduman,   Ecem Yaman, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Fatma Nur Kaçan, Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Mevlüde Aktaş ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Beem Takımı aldı.

Yaptığı hayır hizmetleri ile bu topraklarda çok önemli iz bırakan İş İnsanı Bilal Şahin ve Dünya ve Avrupa şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’e üstün hizmet ödülü, hikayeleri ile gönül telimize dokunan, acısı ve tatlısı ile bu toprakların diline tercüman olan yazar Mustafa Çiftçi ye sanat ödülü verildi.

29/12/2021 23:50
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ