YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVINDA 1100 ADAY TER DÖKTÜ

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVINDA 1100 ADAY TER DÖKTÜ

Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Üniversite tarafından ilk kez Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YOBÜYÖS) yapıldı.

Uluslararası öğrenciler için Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça olmak üzere 4 farklı dilde hazırlanan kitapçıkla yapılan sınav, Yozgat,  Ankara, İstanbul, Bursa, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Mersin illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Sınav öncesi adaylar, korona virüs tedbirleri kapsamında sınav salonlarına alındı. Yaklaşık 1100 adayın başarılı olabilmek için ter döktüğü sınav saat 10.30’da başladı. Sınavda başarılı olan öğrenciler aldığı puanla başka üniversitelerde de yükseköğrenim görebilecek.

Üniversite Eğitim Fakültesinde yapılan sınav öncesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, sınav koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın sınava girecek öğrencilere başarı diledi. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi tarihinde ilk kez Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YOBÜYÖS) sınavının yapıldığına dikkat çekti.

Yozgat Bozok Üniversitesinde şu anda 500'e yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Hedefimiz bu yıl sonunda bin, 2022 yılında ise bu sayıyı 2 bin 500’e çıkartmaktır. Yaptığımız sınav, ulusal boyutta kabulü olan bir sınav ve 8 ilimizde eş zamanlı olarak yapılıyor. Üniversite olarak bundan sonraki süreçte Afrika, Asya ve Balkanlar’da kurum ve kuruluşların işbirliği ile görevlendireceğimiz arkadaşlarımızla YOBÜYÖS’ü çok geniş bir yelpazede uluslararası boyuta taşıyarak sınavlarımızı gerçekleştireceğiz. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin modern şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri için fiziki alt yapı olarak da yatırımlarımız devam ediyor.  Bu anlamda geçtiğimiz günlerde hayırsever iş insanı Bilal Şahin Bey tarafından temeli atılan yeni TÖMER binamızın tamamlanarak hizmete açılması ile öğrencilerimiz yeni binalarında eğitim hayatlarına devam edecek.” dedi.

15/06/2021 20:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ