VALİ POLAT: ‘DEĞERLERİMİZİN TANITIMI İÇİN SAHAYA İNİLMESİ LAZIM’

VALİ POLAT: ‘DEĞERLERİMİZİN TANITIMI İÇİN SAHAYA İNİLMESİ LAZIM’

Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Valilik toplantı salonunda düzenlenen  İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması Toplantısında Yozgat’ın tarihi,turistik ve varlıkları masaya yatırıldı.Yozgat’ın tanıtımıyla ilgili stratejisinin  çizildiği  toplantıda bir konuşma yapan Yozgat Valisi Ziya Polat,” Turizm değerlerimiz bakımdan Yozgat olarak iyi durumdayız.Tarihi ve turistik değerlerimizin tanıtımı için artık sahaya inilmesi lazım’ dedi.

Toplantıya Ankaradan gelerek  katılan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı  Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu, ajansın çalışmaları ve Yozgat'ın tarihi, turistik alanları ile yemeklerinin tanıtılması ve kente turist çekilmesi için neler yapılacağına ilişkin görüşlerini açıkladı. Toplantıda söz alan katılımcıların görüş ve önerilerini dinledikten sonra kürsüye gelen Yozgat Valisi Ziya Polat ,valilik olarak ellerinde  bugüne kadar yapılmış çok sayıda çalıştay evrakı bulunduğunu ifade ederek, "Neler yapılması gerektiği konusunda yol haritaları çizilmiş ama artık sahaya inilmesi lazım.”dedi.

Vali Polat konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Turizm değerleri bakımından iyi durumdayız ama turizmden para getiren değerimiz çok az. Roma hamamı var, Kazankaya Kanyonu, Çamlık Milli Parkı'mız var ama yeterince turist çekemiyoruz. Çamlık Milli Parkı'nın değerini artırmamız lazım, burasını turizm değeri yapmamız lazım. İnsanımız turizmden para kazanırsa bu değerlere daha fazla sahip çıkar.Sarıkaya, Boğazlıyan, Yerköy ilçemizde de adımlar atılması lazım. Akdağmadeni ormanlarımız var, bunları turizme kazandırmamız gerekiyor. Pandemi ile kamp turizminin önemi arttı, insanlar artık otelleri değil, kamp alanlarını istiyor. Buna göre altyapı oluşturmamız gerekiyor."

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse  ise Yozgat'ın tarihi, turistik ve yemek konusunda zengin kaynakları olduğunu belirterek "Bütün ilçelerimizin kendine göre önemli turizm değerleri var ve bu değerleri öne çıkarmak için çaba sarf ediyor. Bu konuda Yozgat'ı bütün olarak görmek ve bütün değerlendirerek tanıtmak gerekir." dedi.

Toplantıyda  Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri hazır bulundu.

19/01/2021 21:24
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ