ÜNİVERSİTEDEKİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET TÖRENİ

ÜNİVERSİTEDEKİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET TÖRENİ

Kısa adı TÖMER olan Bozok Üniversitesinin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde okumakta olan yabancı uyruklu öğrenciler için   mezuniyet töreni düzenlendi.

Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen tören  öğrenciler adına eğitimi birincilikle tamamlayan Muhammed Abdi Adem’in konuşması ile başladı. Adem yaptığı konuşmada Yozgat Bozok Üniversitesi çatısı altında Türkçe eğitimi aldıklarını ve hocaların gösterdikleri ilgiden ve alakadan dolayı çok memnun kaldıklarını ifade ederek, emeği geçen tüm hocalara ve yöneticilere teşekkür etti.

TÖMER mezunlarının belge töreninde konuşan B.Ü Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, başta TÖMER’in yöneticileri olmak üzere, güzel Türkçemizin öğretilmesi noktasında emeği geçen tüm hocalara teşekkür etti.

Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin tarafından yaptırılan TÖMER binası hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ bu konuda şunları söyledi :

 “Tabiiki teşekkürün en büyüğünü saygıdeğer iş insanımz Bilal Şahin Bey hak ediyor. Ben kendisini dün davet ettim. Bugün yine kendisi bir incelik göstermiş, rahatsızlığı dolayısıyla katılamadı ama öğrencilerimize hediye göndermiş. Huzurlarınızda çok ama çok teşekkür etmek istiyorum. TÖMER binasının yapılması hayallerimizde vardı ama planlarımızda yoktu. Ama onun sayesinde çok donanımlı bir binaya sahip olacağız. O da Türkçe eğitimimizin çok daha profesyonelce yapılmasını sağlayacak. Yine Uluslararası düzeyde faaliyetlerimizi yürüten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın Hocamıza çok teşekkür etmek istiyorum.  Genel Sekreterliğimize, ev sahibi olan Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanımıza çok teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Rektör Karadağ, konuşmasının sonunda ise  Bozok  üniversitesine  gelecek uluslararası öğrenciler hakkında da bilgiler vererek: “Azerbaycan’dan 300 tane öğrencimiz geliyor. Bugün itibariyle yola çıktılar. Otobüslerle gelmeye başladılar. Bir çok alanda uluslararası öğrencilerimiz aramıza katılacak. Burada bizim öğrencilerimizle birlikte, çok kültürlü, sevgi ve kardeşlik çatısı altında eğitim-öğretim süreçlerini yönetmiş olacağız.” dedi.

Törene rahatsızlığı sebebiyle katılamayan hayırsever iş insanı Bilal Şahin tarafından gönderilen hediyeler mezunlara dağıtıldı

09/10/2021 05:54
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ