SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ EĞİTİM PROĞRAMLARINA MOLA VERMİYOR

SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ EĞİTİM PROĞRAMLARINA MOLA VERMİYOR

Yozgata bağlı Sorgun ilçesinde özellikle gençlere  yönelik  eğitim proğramlarına mola vermeyen  Sorgun Gençlik Derneği, şimdi de Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında ilçede  “Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi” düzenledi.

SORGED Başkanı Halil uğuz, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen “Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi” ile gençlere temel girişimcilik becerilerini kazandırmak ve geleneksel rekabetin ötesine geçerek daha yaratıcı bir iş yönetimi modeli sunmayı amaçladıklarını bildirdi

Uğuz, eğitim proğramı kapsamında Eğitimde, Girişimcilik kavramı, Girişimci olmayı etkileyen faktörler, Başarılı Girişimcilerin ortak özellikleri, girişimcinin sahip olması gereken özellikler, girişimcinin iş kurma sürecindeki temel adımları, başarılı bir iş fikri belirlemek, Uygulamalı İş Planı geliştirme konuları ele alındığını  söyledi. KOSGEB ve TKDK uzmanlarının  genç girişimcilere girişimcilik alanında oluşturulan  fırsatlar hakkında bilgilendirmeler yapıldığını kaydeden SORGED Başkanı Uğuz konuya ilişkin açıklamasında özetle şunları söyledi :

“Bu eğitim ile gençler,  interaktif yöntemlerle önce keşfederek sonra eylemlerde bulunarak girişimciliği öğrendi.  Profesyonel ve kişisel anlamda yaratıcı düşünme, fırsatlardan yararlanma, takımla birlikte çalışma ve karşılaşılan karmaşık durumları analiz etme becerileri gelişerek girişimler konusunda özgüven kazandı. Ayrıca, simülasyonlarla hakiki bir üretici, alıcı ve tüketici gibi roller üstlenerek çeşitli senaryolarla deneyim kazandılar. Gençler eğitimin sonunda gerçekçi bir iş planı hazırladılar. Bu vesile ile KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık’a, TKDK İl Koordinatörü Selim Türker’e, TKDK Uzmanı İbrahim Bey’e, KOSGEB Uzmanı Mustafa Bey’e, Eğitmenimiz Kadir Bey’e ve tüm katılımcılarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.”

19/10/2021 04:29
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ