SORGUN’DA SENDROMLU ÇOCUKLARA SPORDAN SONRA MÜZİK EĞİTİMİ

SORGUN’DA SENDROMLU ÇOCUKLARA SPORDAN SONRA MÜZİK EĞİTİMİ

Sorgun Belediyesi ilçede bulunan Otizm ve Down Sendromlu 20 çocuğun sosyal hayata uyumlarını artırmak için başlattığı çalışmaların kapsamını genişleterek özel çocuklar için müzik eğitimine başladı.

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, İlyas Arslan Spor Salonunda spor eğitmenleri eşliğinde katıldıkları spor aktivitelerinden çocukların ve ailelerinin memnun kaldıklarını dile getirerek aynı salon içinde müzik odası oluşturduklarını ve müzik eğitmeni eşliğinde birebir müzik eğitimi aldıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Ekinci,” İlçemizde 20 özel gereksinimi olan çocuğumuz var otizm ve down sendromu olan bu çocuklarımız için biz belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İlk olarak aileleri ile bir araya gelmiştik bizden taleplerini öğrenip bu yönde planlamalar yaptık ve spor derslerine başladık gördük ki çocuklarımıza katkısı çok büyük oldu hem bedensel hem duygusal gelişimlerini iyi yönde etkiledi. İstedik ki sölü dile getiremedikleri duygularını müzikle dışa vursunlar. Bu sebeple de müzik öğretmeni eşliğinde müzik derslerine başladık. Çocuklarımız yine birebir alıyorlar eğitimlerini ilgi duydukları müzik aletlerini çalmayı öğrenip ritim tutuyorlar şarkılar söyleyip mutlu oluyorlar bu pozitif enerji ailelerine hayatlarının geneline yansıyor. Ailelerinin de geri dönüşleri çok olumlu özel çocuklarımız için tüm imkanlarımızı kullanmaya devam edeceğiz”dedi.

 
27/01/2021 19:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ