SARIKAYADA DÜZENLENEN ‘KAPLICA TURİZMİ ‘SEMPOZYUMU İLGİYLE İZLENDİ

SARIKAYADA DÜZENLENEN ‘KAPLICA TURİZMİ ‘SEMPOZYUMU İLGİYLE İZLENDİ

Bozok Üniversitesi  Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Sarıkaya Belediyesi iş birliği ile “Sağlıklı Yaşam ve Kaplıca Turizmi” konulu sempozyum düzenlendi. 
Sarıkaya Sarı Zeybek Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyum ilgiyle izlendi.Sarıkaya Kaymakamı Samet Serin, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemsinnur Göçer , “Sağlıklı Yaşam ve Kaplıca Turizmi” konularını alanında uzman akademisyenler tarafından güncel bilgiler ışığında ele almak amacıyla  sempozyum  düzenlediklerini söyledi. 

Doç. Dr. Göçer konuşmasının devamında; “Yüksekokulumuz, Sarıkaya ilçesinde bulunan, 2018 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınan ve Roma döneminden itibaren Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde doğal bir hamam olarak kullanılan termal bir bölgede yer almaktadır. Bu termal bölge, fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarında yaygın olarak kullanılan Kaplıca ve Su terapisi (Aquaterapi) için de bulunmaz bir fırsat sunmaya devam etmektedir. Bu durum ülkemizde çok uzun geçmişe dayanan Kaplıca Turizminin sağlık sistemi içerisindeki popülerliğinin artmasına katkı sunmaktadır. Biz de Sarıkaya Belediyesi iş birliğinde alanında uzman değerli hocalarımızın katılımı ile Sağlıklı Yaşam ve Kaplıca Turizmi konularını güncel bilgiler ışığında ele alacağımız bu sempozyumda, Yüksekokulumuzun bulunduğu bu termal bölgenin önemi bir kez daha vurgulanacaktır”  dedi. 

Sempozyum öncesi bir konuşma yapan Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel de dünyada bilimsel çevreler tarafından kabul edilen en eski termal tedavi merkezi olan tarihi Roma Hamamı’nın Sarıkaya ilçesinde  bulunmasının  sağlık ve kaplıca turizmi açısından ne denli önemli olduğuna dikkat çekti.   

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da  jeotermal enerji bakımından zengin bir potansiyele  sahip Sarıkaya ilçesinde tedavi amaçlı alternatif tıbba yönelik süreçlerin tarihinin iki bin yıl öncesine dayandığını ve  Dünyada bilinen en eski termal tedavi merkezinin Sarıkaya ilçesinde olduğunu söyledi.

Sarıkaya Kaymakamı Samet Serin, BÜ rektörü  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı sempozyumda Protokol konuşmalarının ardından Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemsinnur Göçer’in oturum başkanlığını yaptığı birinci oturumda İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özer "Sağlıklı Yaşam ve Yaşam Kalitesi, Kavramı",  Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu "Kaplıca Turizmi" konularında bilgiler verdi.

Oturum Başkanlığını  Sarıkaya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hanife Abakay’ın yaptığı ikinci oturumda ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Anıl Özüdoğru "Sağlıkta Kaplıcanın Yeri”, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İsmail Ceylan “Kaplıca Tedavisinde Egzersiz Uygulamaları" Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu   Öğretim Görevlisi Mustafa Kemal Doğan, “Nörolojik Hastalıklar ve Kaplıca Tedavisi” konulu sunumlarını yaptı.

Program, konuşmacılara plaket ve teşekkür belgeleri takdimiyle sona erdi.

31/05/2023 00:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ