SARIKAYA NİHAYET YÜKSEKOKULUNA KAVUŞUYOR

SARIKAYA NİHAYET YÜKSEKOKULUNA KAVUŞUYOR

Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan ve Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'na bu yıl ilk kez öğrenci alınmasına   ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı.

Sarıkaya Efdal Park’ta gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Sarıkaya ilçe daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim elemanları ve basın mensupları katıldı.

Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, yüksekokul binasının yapımından sonra okulun müştemilatının belediye tarafından yapıldığını belirterek, Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu şartlarının daha da güzelleştirilmesi adına Sarıkaya Belediyesi ve Sarıkaya Yükseköğrenime Destek Derneği olarak çalışmalarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, ilçenin uzun süredir beklenilen hedefe ulaşmasının mutluğunu yaşadıklarını belirterek projenin vücut bulmasında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür etti. Özcan, konuşmasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın göreve geldiğinde Sarıkaya için vermiş olduğu sözü yerine getirmesi ile önemli bir hedefin ilçeye kazandırıldığını sözlerine ekledi.

“Sözümüzü Tuttuk. Mutluyuz”

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, göreve geldiğinde ilçenin dinamiklerini ve yüksekokulunun durumunu yerinde inceleyerek yüksekokulu öğrencisine kavuşturma adına bir söz verdiklerini ve bu sözü yerine getirmenin haklı gururu ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Rektör Karadağ, Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun özlemle beklediği öğrencilerine bu yıl kavuşacağını vurgulayarak yüksekokulun başta Sarıkaya ilçesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi için hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu.

“Sarıkaya ilçesine canlılık ve farkındalık katacak bir değeri hep birlikte kazandırdık”

Rektör Karadağ konuşmasının devamında: “Sarıkaya, iki bin yıllık dünyada eşi benzeri olmayan Roma Hamamı gibi tarihi zenginliği ve dokusuyla özellikli bir ilçemiz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun açılması bu nedenle çok anlamlı. Buna vesile olan başta bakanlarımız milletvekillerimiz ve yerel yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Özel Kalem Müdürümüz Öğr. Gör. Mehmet Akif Güler'in kendisinin de bu alanda olması hasebiyle ciddi çalışmaları ve çabaları olmuştur. Yüksekokulumuza alanındaki uzman arkadaşların kazandırılmasında emeği çok. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Sarıkaya ilçesine canlılık ve farkındalık katacak bir değeri hep birlikte kazandırdık. Bizlere güvenerek ve bizlere değer atfederek Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunu tercih ettikleri için de bu dört değerli öğretim elemanımıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü her biri farklı alanlarda çok rahatlıkla iş bulabilecekleri ve birçok üniversiteden de teklif alabilecek konumda iken Yozgat Bozok Üniversitesini seçmeleri bizim için çok anlamlı. İnşallah bu hocalarımız sayesinde yüksekokulumuz özlemle beklediği öğrencilerine bu yıl kavuşacak ”şeklinde konuştu.

“Sarıkaya’yı sağlık turizmine taşıyarak ciddi bir cazibe merkezine haline dönüştürebiliriz”

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun açılması ve bu alanda öğrencilerin yetişmesinin yanı sıra çok özellikli ve kaliteli olan termal suyunun da sağlık turizmine kazandırmak istediklerini dile getirdi. Bu çerçevede yüksekokulun ciddi bir lokomotif görevi olduğuna dikkat çeken Karadağ, “İlçenin yerel dinamikleriyle birlikte Sarıkaya’ya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ya da hastanesi açmak gibi girişimde bulunur ve ilk etapta ortalama 50 yataklı bir merkez açacak olursak, hem yüksekokulumuzun sürdürülebilirliği sağlar hem de tarihi Roma Hamamı özelinde Sarıkaya’yı ulusal ve uluslararası sağlık turizmine taşıyarak ciddi bir cazibe merkezine haline dönüştürebiliriz” dedi.

Rektör Karadağ, bu hedefin gerçekleşmesi için yerel dinamiklerin de desteğini istedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, yeterli öğretim elemanı kadrosunu sağlamanın yetmeyeceğini dile getirerek öğrenci ve öğretim elemanlarının memnuniyeti açısından yerel yönetimlere de çok ciddi görev düştüğünü yineledi. Rektör Karadağ, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Yüksekokulu sürdürülebilir kılmak istiyorsak, ilçenin bir cazibe merkezi olmasını istiyorsak, öğrenci ve öğretim elemanlarının tercih ettiği kaliteli bir yüksekokul olmasını istiyorsak bu, yerel dinamiklerin ortaya koyacağı vizyon ve hedeflerle mümkün olacaktır” dedi.

Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hanife Doğan ise yüksekokulun sürdürülebilir olmasına ilişkin beklentileri, öneri ve görüşlerini dile getirerek yerel yönetimden bu konuda destek istedi.

Milletvekili Başer: “Yüksekokul, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin parlayan bir yıldızı olacaktır”

Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer Sarıkaya’da yüksekokulu açılması noktasında ciddi çabalar sarf ettiklerini belirterek on yıllık bir özlemin bugün gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başer konuşmasının devamında şunları söyledi: “Burada Rektör Hocamızın hakkını vermemiz gerekiyor. Daha Rektör olmadan önce Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun açılması isteğinde bulunmuştum. Aradan dokuz ay geçti ve Rektör hocamız bu sözünü yerine getirmiş oldu. Bu açıdan kendisine ve kıymetli akademik kadrosuna teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Benim hayatımda önemli bir rehberim var. İnanmak. İman et, mücadele et, zafer senindir. O mana da hem rektörümüz hem kaymakam ve belediyemiz yüksekokul noktasında bir ve beraber olarak onun meyvesini bir bakıma almış oldular. Farklı görüşlerde olunsa dahi bu birlikteliğin artarak devam etmesini konu Sarıkaya, Yozgat, Türkiye ise bir ve beraber olmanın gerekliliği kanaatindeyim. Sarıkaya’nın yüksekokulu ile birlikte Sarıkaya’da var olan bir hikâyeyi pazarlayarak Sarıkaya’yı hikâyesi olan tarihi turistlik bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. İnanıyorum ki bu yüksekokul Yozgat Bozok Üniversitesinin parlayan bir yıldızı olacaktır.”

Ayrıca Başer, barınma noktasında öğrencilerin herhangi bir problemle asla karşılaşmayacaklarını sözlerine ekledi.

Protokol konuşmalarının ardından Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda görev yapacak olan akademik kadronun kendilerini tanıtmasıyla toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası heyet Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokuluna geçerek yüksekokul binasını ve yurdu yerinde inceledi.  Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kaymakam Özcan ve Başkan Açıkel’le bina, çevre düzenlemesi, peyzaj, alt yapı ve laboratuvar gibi eksiklerinin giderilmesi noktasında bilgi alışverişinde bulundu.

11/03/2020 20:19
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ