REKTÖR KARADAĞ BASIN TOPLANTISINDA BATARYA ÜRETİMİNE DEĞİNMEDİ

REKTÖR KARADAĞ BASIN TOPLANTISINDA BATARYA ÜRETİMİNE DEĞİNMEDİ

Bozok Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Karadağ,Yozgat kamuoyunda son zamanlarda Bozok Üniversitesine yönelik birtakım iddiaları yanıtlamak amacıyla  Merkez Cumhuriyet rektörlük binasında bir basın toplantısı  düzenledi.  Rektör Yardımcılarından  Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz,  Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Osman Tokat ve Genel Sekreter Yardımcısı  Ahmet Arslan’ın hazır bulunduğu  toplantıda konuşan  YOBÜ rektörü Prof.Ahmet Karadağ, bundan önceki basın toplantılarında olduğu olduğu gibi,3 yıldanberi dillendirdiği  ‘ Bozok Üniversitesini marka üniversitesi yapma’ yolundaki iddiasını bir kez daha tekrarladı.

Bozok Üniversitesini 2022-2026 hedefini girişim odaklı üniversite olarak konumlandıran Rektör Prof.Karadağ ,bu son basın toplantısında  Bozok Üniversitesine ilişkin  yeni bir iddiada daha  bulunarak “Bilgiyi teknolojiye dönüştüren, teknolojiyi de sanayiciyle buluşturan üniversite olacağız.Arzumuz bölgesel kalkınmaya odaklı  süreçleri hayata geçirrmek” dedi.

Bundan 2,5 yıl önce  YOBÜ’de milli otomobilimiz  TOGG’a  "Kenevirli Batarya" üreteceğini ilan eden,ancak bu projeye ilişkin Üniversiteye yaklaşık 2 milyon liralık malzeme alınmasına rağmen TOGG için batarya üretiminde henüz bir başarı  kaydedemeyen Rektör Prof.Karadağ basın toplantısında ‘Batarya üretimi’ konusuna hiç değinmedi..

YOBÜ Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karadağ  yerel basın mensuplarına  Üniversitenin çeşitli etkinliklerini dile getirdi.

Öğrencilerin eğitimleri sırasında araştırma faaliyetleri yürütmelerinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ açıklamasında şunları söyledi :

“Üniversitemizde proje kültürü her geçen gün artıyor. Bilgiyi sadece üretip yaymayı değil onu toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaç edinerek bu doğrultuda eğitim ve öğretim süreçlerimizi başarı ile yönetiyoruz. TÜBİTAK 2209-A öğrenci projelerinde elde edilen başarının elbetteki tesadüfü değildir. Üniversitemiz 181 devlet ve vakıf üniversitesi arasında geçen yıl 94 proje ile 9. sırada yer alırken, bu yıl 157 proje ile 6. sıraya yükseldi. Bu sonuç inanmanın, azim ve kararlılıkla başarıya odaklanmanın bir göstergesidir. Önlisans ve Lisans eğitimi gören 157 öğrencimizin TÜBİTAK 2209 A projeleri kabul edildi. Bu büyük bir başarıdır.”

Karadağ, 2022-2023 akademik yılında öğrenci sayısının Bozok Üniversitesi'nde 23 bin 961 olduğunu belirterek, "936 akademik, 416 idari, 291 sözleşmeli, 451 sürekli işçi olmak üzere 2 bin 96 personelimiz bulunmaktadır. Üniversitemizi 2022-2026 hedefini girişim odaklı üniversite olarak konumlandırdı. Bilgiyi teknolojiye dönüştüren, teknoloji de sanayiciyle buluşturan üniversite olacağız. Bizim sanayicilerle buluşmamızda en önemli şartımız. Yapılacak yatırımın kesinlikle Yozgat'a yapılmasıdır." dedi. 

 Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin de sağlık hizmetleri açısından kente önemli katkılarının bulunduğunu aktaran Rektör  Karadağ,bu konuda ise  şunları söyledi :

"Hastanemizde aylık ortalama 13 bin hastaya hizmet sunulurken, 750 civarında da ameliyat yapılmaktadır. Hastanedeki eksik branşlardaki doktorlarımızı da tamamlamak için çaba sarf ediyoruz.Bazı alanlarda sıkıntılarımız var. Hoca bulmakta zorlanıyoruz ya da bizi tercih etmiş olan arkadaşlarımızı şu ya da bu sebepten dolayı ailevi ya da  maddi sebeplerden dolayı tutamıyoruz. Şunu bilmenizi isterim; hocalarımızın ayrılma sebepleri bizden kaynaklanan sebeplerle değil maddi gerekçeler ya da ailevi sebeplerdir. Biz arkadaşlarımızın şartlarını daha da iyileştirmek adına Sağlık Bakanlığımız nezdinde çalışmalar yapıyoruz. Mümkün mertebe hastaneyi en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Bizden kaynaklanmayan farklı sebeplerden dolayı gitmek isteyen hocalarımıza gidin ya da kalın diyemiyoruz çünkü onların da kanuni hakkıdır. Hastanemizle ilgili olarak ortaya atılan iddialar yersiz ve asılsızdır. Devletin vizyonunda ya da planlamasında üniversite hastanelerinde yaşanan eksiklikler ya da sıkıntılar dolayısıyla kapatalım gibi bir düşünce olmaz”

01/12/2022 22:33
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ