PROF.DR BÖYÜKATA’DAN AKDAĞMADENİNDE BİLİM SÖYLEŞİLERİ

PROF.DR BÖYÜKATA’DAN AKDAĞMADENİNDE BİLİM SÖYLEŞİLERİ

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilere yönelik gerçekleştirdikleri gönüllülük çalışmalarını Akdağmadeni ilçesinde de sürdürdü.

Akdağmadeni – Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Özen’in daveti üzerine düzenlenen ” Akdağmadeni Bilim Söyleşileri” programında Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte YOBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özalp, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Deniz Akalın ve Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mert Soğukoluk da öğrencilerle bir araya gelerek bilgilendirici, yol gösterici, tanıtıcı ve heyecan uyandırıcı konuşmalar yaptılar. Ortaokulda 5’inci, 6’ıncı, 7’inci ve 8’inci sınıflarda eğitim gören 300 civarında öğrenciyle kendi sınıflarında ayrı ayrı buluşan akademisyenler kariyer ve meslek hayatlarından da bahsettiler. 

Beşinci ve altıncı sınıf öğrencileri ile sınıflarında buluşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bilim insanlarında ve araştırma tabanlı çalışmaların öneminden bahsetti. Ziyaret edilen sınıflarda öğrencilerden, “Bilim çok güzeldir. Bilimi sevdim.” diyenler, “Siz deney yaptınız mı?”, “Dünya nasıl oluştu?”, “İlk deneyi kim bulmuş?”, “İlk bakterinin adı neydi?”, “Başarınızın en büyük kaynağı nedir?”, “İlk ateşi yakan kişi nereden esinlendi?”, “Gezegenler yan yana mı duruyor?”, “Dünya niye küresel?”, “Güneş nasıl incelendi?”, “Mikroskobik canlıları nasıl cam arasına alıyorlar?”, “Güneşe gidemiyorlarsa sıcaklığını nereden biliyorlar?”, “Yazarlar nasıl yazar oldu?” gibi sorularla karşılaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, sorularının cevaplarını bulma çabasında olan çocukların yol alacağını ve özgün bir şeyler ortaya koyabileceğini düşündüğünü belirtti. Yedinci ve sekizinci sınıflara seminer havasında bir toplantıyla hitap eden Böyükata, bilimsel çalışmaların insanlık tarihinde ve yaşantısında ortaya çıkardığı değişimlere de atıf yaparak, bazı ülkelerin diğer ülkelere kıyasla daha güçlü oluşlarının altında yatan bilim ve ekonomik gücün nitelikli eğitime bağlı oluşunu ortaya koyarak onların iyi eğitilmesinin önemine vurgu yaptı.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ