PROF.BÖYÜKATA IĞDIRDA DÜZENLENEN PROJE EĞİTİMİNE KATKI SUNDU

PROF.BÖYÜKATA IĞDIRDA DÜZENLENEN PROJE EĞİTİMİNE KATKI SUNDU

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TÜBİTAK 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında, 6 – 8 Eylül 2020 tarihlerinde Iğdır Üniversitesi’nde düzenlenen “Mühendislik Teknolojileri ve Temel Bilimler Alanlarında Proje Hazırlama Eğitimi” etkinliğinde eğitmen olarak yer aldı.

TÜBİTAK 2237-B programının başlatıldığı 2012 yılından beri pek çok eğitimde öncülük yapan; koordinatör, yürütücü, eğitmen, danışman ve kurul üyelikleri yaparak katkı veren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bu etkinliklerin önemli bir boşluğu doldurduğuna değinerek, eğitimin her kademesinde ve akademik düzeyde çalışmaların proje tabanlı gerçekleştirilmesinin uzun vadede kalıcı ve sürekli etkiler doğurması bakımından elzem olduğunu ifade etti.

Yararlanıcı olarak 14 farklı üniversiteden, 30 civarında katılımcının kabul edildiği program kapsamında; fen ve mühendislik alanlarından akademisyenlerin disiplinler arası bir ortamda eğitim almalarına imkan sağlandı. Proje hazırlama süreci öncesinde bilinmesi gerekenler, proje hazırlamada temel kavramlar, hipotez belirleme ve hipotez kurma, bilimsel araştırma konusunun seçimi, araştırmanın nasıl planlanacağı, araştırma sonuçlarının nasıl analiz edileceği, projenin nasıl yönetileceği ve nasıl dokümantasyonun yapılabileceği ve ilgili konularda etkileşimli seminerler ile uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Programda Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın yanı sıra Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Mühendislik Fakültesi Eski Dekanı Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Gündoğdu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nureddin Türkan ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamdi Melik Saraoğlu eğitmen olarak yer aldı.

Programın sonunda Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Gündoğdu tarafından katılımcılara ve eğitmenlere belge takdim edildi. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma böylesi güzel bir etkinliğin üniversitelerinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, katılımcılara ve emeği geçen eğitmenlere teşekkür etti.

10/09/2020 18:13
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ