ONLİNE EĞİTİM GÖRDÜLER, ONLİNE YEMİNLE HEMŞİRE OLDULAR

ONLİNE EĞİTİM GÖRDÜLER, ONLİNE YEMİNLE HEMŞİRE OLDULAR

Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı itibariyle gördükleri ‘online eğitimi’, yine ‘online mezuniyet’ töreniyle noktaladı.

Gerçekleştirilen online bağlantı ile Türkiye’nin dört bir tarafından canlı bağlanan 94 mezun öğrenci, son kez hocalarıyla buluştu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da online mezuniyet törenine katılarak mezun olan öğrencilerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu. Hep bir ağızdan hemşirelik yemini eden öğrenciler mezun olmanın gururu ve sevincini yaşadı.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm yükseköğretim kurumlarında öğretim üyelerinin online olarak sürdürdüğü akademik sezon tamamlandı. Derslerine bilgisayar ya da cep telefonlarından evlerinden online ortamda devam eden öğrenciler için üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü tarafından online ortamda yemin ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan online mezuniyet töreni Sağlık Bilimleri Fakülte Dekanı  Prof. Dr. Sevinç Polat tarafından gerçekleştirilen açılış konuşması ile devam etti. Prof. Dr. Polat konuşmasında: “Sağlık hizmetlerinde hemşireler hayati öneme sahiptir. Hemşireler doğumdan ölüme kadar insan hayatına dokunan profesyoneller olarak, yaşamın her döneminde sağlığın korunması, geliştirilmesi ve rehabilitasyona yönelik sağlık hizmeti sunmaya kendilerini adamışlardır. Hemşirelik bölümü mezunu olarak mezunlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. İnancım tamdır ki, dört yıl boyuna aldığınız eğitim sonucunda kazanmış olduğunuz bilgi ve beceri doğrultusunda her türlü görevi başarı ile yerine getireceksiniz” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ tüm dünyada etkisi gösteren ve devam eden pandemi sürecinden dolayı yüz yüze olmasa da online mezuniyet töreni yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ pandemi süreci nihayete ererse yeni eğitim öğretim döneminin ilk haftasında mezuniyet töreni yapmayı planladıklarını kaydetti.

Uzaktan eğitim ile öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti ve çabası içinde olduklarına vurgu yapan Rektör öğrenci ve akademisyenlerden gelen geribildirimler doğrultusunda uzaktan eğitimde hep daha iyiyi aradıklarını belirterek süreci doğru ve başarılı bir şekilde yönettiklerinin altını çizdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Sizleri geleceğin hemşireleri olarak eğitim gördüğünüz süre  zarfında çok iyi yetiştirdiğimizi düşünüyorum. Başta hocalarının özverileri sizlerin de emek ve gayretleriniz ile yeni bir hayata ve döneme yelken açıyorsunuz. Sizler çok onurlu ve şerefli bir görev yapıyorsunuz. İnsan odaklı sağlık sektöründe bir çok dert ve sıkıntıya katlanarak insana deva olmaya çalışıyorsunuz. Bir dokunuşunuz bir müdahaleniz bir can kurtarabiliyor. O açıdan önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Hocalardan aldıkları bilgi ve deneyimlerle birlikte görev ve sorumluluklarınızı en güzel şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Sizler artık Yozgat Bozok Üniversitesi kimliğini taşıyorsunuz. Mezun olup gitmiş olsanız da gönüllerimiz beraber ve bir. Bilin ki Yozgat ve Yozgat Bozok Üniversitesi sizin ikinci eviniz. Belki de görev yerleriniz Yozgat olacak. Bu bizim için ayrı bir sevinç ve mutluluk kaynağı olur. Sizleri  canı gönülden tebrik ediyor mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü 2019-2020 akademik yılı mezun öğrencileri hemşirelik yemini etti. Hep bir ağızdan Hemşirelik yemini eden öğrenciler mezun olmanın gururu ve sevincini yaşadı.

03/07/2020 18:54
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ