‘OkuYoz ‘ PROJESİNDEN ÖDÜL YAĞMURU

‘OkuYoz ‘ PROJESİNDEN ÖDÜL YAĞMURU

Yozgat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Eğitim Stratejisinde Etkin Roller (ESER) projesi kapsamında başlatılan ‘OkuYoz Projesi’nde Nisan ve Mayıs aylarında en çok kitap okuyan öğrenci ve velilere düzenlenen törenle teşvik ödülleri verildi. 
Yozgat Valiliği konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Yozgat Valisi Ziya Polat, Ak Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse,bazı il yöneticileri ile dereceye giren öğrenciler ve veliler katıldı.

 ESER Projesi kapsamında hayata geçirilen ‘OkuYoz Projesi’ ile Yozgat genelinde okuma konusunda farkındalık oluşturmak, halkı okumaya teşvik etmek ve aynı zamanda çocuklara bu örnek alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen proje, Haziran ayında tamamlanacak.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ödül dağıtım töreni programının açılışında yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine değindi.

Yozgat Valisi Ziya Polat da okumaya sadece öğrencilerin değil anne ve babaların da katılmasını istediklerini belirterek konuya ilişkin şunları söyledi :

“Şu ana kadar il genelinde 65 bin kitap okundu. Amacımız okuma alışkanlığını ana sınıfından itibaren çocuklara vermek ve bunu hayat boyu devam ettirmesini sağlamaktır. Okullarımızda eğitim kalitesinin iyi olması, çocukların hem akademik hem de manevi yönden gelişmesi için devletine, milletine, ezanına, bayrağına saygılı yetiştirmek için projelere ağırlık veriyoruz.”

Tören konuşmalarının ardından ilkokul, ortaokul, lise ve veliler olmak üzere 4 kategoride en çok kitap okuyarak dereceye giren öğrenci ve velilere ödülleri verildi.

11/06/2021 23:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ