KOP BÖLGESİ ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİNİN ‘KIRŞEHİR’ ZİRVESİ

KOP BÖLGESİ ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİNİN ‘KIRŞEHİR’ ZİRVESİ

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın davetiyle KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Rektörleri Ahilik Haftası kutlamaları dolayısıyla Kırşehir’de bir araya geldi.

Kırşehir Ağalar Konağı Kültür Evi’nde gerçekleşen programda Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zekeriya Mızrak ile KOP Başkan Vekili Halil İbrahim Tongur katıldı.

2020 yılı içerisinde yapılan faaliyetler, 2020 yılı içerisinde pandemi nedeniyle yapılamayan faaliyetler, 2020 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetler ve Uzaktan Eğitim ve Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Portalı Tanıtımı’nın yer aldığı program kapsamında UNİKOP Rektörleri, Ahilik hakkında değerlendirmelerde bulunarak düşüncelerini paylaştı. Ahi Evran-ı Veli’nin ve Ahilik felsefesinin öneminden bahseden rektörler, yapılabilecek çalışmalar ve Ahiliğin günümüze yansımalarına dair istişarelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Ahilik: Esnaf Merkezli Bir Kültür, İrfan Ve Ahlak Ocağıdır”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Ahiliğin esnaf merkezli bir kültür, irfan ve ahlak ocağı olduğunu belirterek Ahilik Haftası’na ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün pek çok esnafa rehberlik eden bu kurum zamanla Osmanlı’nın zayıflaması ve ekonomisinin dışa bağımlı hâle gelmeye başlamasıyla birlikte, özelliğini yitirmiş ve geride sadece esnaf topluluğuna değil, medeniyet tarihimizde de önemli bir iz bırakarak ortadan kalkmıştır. Her yıl bu kültür, ahlak ve irfan ocağının piri olan Ahi Evran-ı Veli Hazretleri’nin huzurunda Kırşehir’de gerçekleştirilen Ahilik Haftası etkinliklerine ve UNİKOP Rektörler buluşmasına katılmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim.  Ahiliğin kurucusu Pir Ahi Evrân-ı Veli Hz’lerinin şahsında bu ocakta hizmeti geçmiş bütün büyüklerimizi, esnaflarımızı hayırla yâd ederken, bu ocağın bir şekilde hatırlanması, unutulmaması için gayret gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum.”

UNİKOP Rektörleri Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında böyle bir etkinlik düzenlemelerinden dolayı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti.

18/09/2020 17:45
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ