‘KÖYDE UMUT VAR PROJESİ ‘ KÖYLERDEKİ ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRİYOR

‘KÖYDE UMUT VAR PROJESİ ‘ KÖYLERDEKİ ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRİYOR

İstanbul Esenkent  Toplu Yapı  Eğitim vakfı Yozgat kırsalında  “Köyde Umut Var” projesi ile ilk ve orta okul öğrencilerini sevindirdi.. Konuya ilişkin bir açıklama yapan "Köyde Umut Var" Projesi Koordinatörü Vedat Çelik, proje kapsamında köy okullarında okuyan çocuklara umut olmak amacıyla  kütüphanesi bulunmayan okullara kütüphane kurma hayali ile  yola çıktıklarını söyledi.

Açıklamasında Yozgata bağlı Akdağmadenin ilçesinin Üçkaraağaç köyündeki ilk ve ortaokullarında kütüphane kurduklarını ardından da öğrencilere kırtasiye malzemeleri ,test kitapları ,çeşitli hediye paketlerini dağıttıklarını bildiren Proje koordinatörü Vedat Çelik daha sonra şunları söyledi :

“Amacımız, eğitimde fırsat eşitsizliklerini azaltmak, eğitime katkıda bulunmak, çocuklara küçük yaşta kitapları sevdirip onlara okuma alışkanlığını kazandırmak. Bu kapsamda 29 Ekim 2022 günü İstanbul’dan geldiğimiz 24 kişilik ekibimiz ile Yozgat Akdağmadeni Üçkaraağaç Köyü İlk ve ortaokullarına kütüphane kurduk. Ardından okulda okuyan öğrencilere kırtasiye malzemesi, test kitapları, bot ve kıyafetten oluşan hediye paketlerini teslim ettik. okuldaki öğrencilerle, oyunlar oynayıp eğlenceli vakit geçirdik. Ülkemizde köy okullarında okuyan çocukların eğitimine destekte bulunmak ve fırsat eşitsizliklerinin önüne geçmek için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bağışçılarımızın bize ulaştırdığı emanetleri şeffaf ve sağlıklı şekilde Anadolu’daki öğrencilere ulaştırıyoruz.”

01/11/2022 21:43
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ