İŞKUR, ’BU KULÜPTE İŞ VAR’ SLOGANLI  EĞİTİMLERİ  SÜRDÜRÜYOR

İŞKUR, ’BU KULÜPTE İŞ VAR’ SLOGANLI EĞİTİMLERİ SÜRDÜRÜYOR

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenen İş Kulübü Eğitimleri devam ediyor.  Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, bu konuda  ‘İş Kulüpleri, kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, tedavi görmüş eski madde bağımlıları gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı programıdır’ dedi. Yıldız ayrıca İş Kulüplerinde; kursiyerlerin hangi yollarla iş arayabileceğini, iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağını, iş görüşmelerinde nasıl davranılması  gerektiğini, işe kabul edilebilmek için gerekli önemli detayları, bu alanda çalışan  tecrübeli İş ve Meslek Danışmanlarından öğrenileceğini açıkladı.

İŞKUR Yozgat il müdürü Taner Yıldız , Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenen İş Kulübü eğitimleri ile Kulüp liderlerinin  2021 yılının  ilk 9 ayında  toplamda 482 katılımcıya "CV Hazırlama, Kariyer Planlama, İş Görüşmesi, Mülakat Teknikleri" konularında yüz yüze ve online İş Kulübü eğitimi verildiğini belirtti.

Yıldız, açıklamasının son bölümünde ise   'Bu kulüpte iş var' sloganı ile devam eden eğitimlerde rol oyunları ve yetkinlik bazlı mülakat simülasyonları gerçekleştirilmektedir. Kulüp eğitim modüllerinde; Hobiler, İstihdam Edilebilirlik Becerileri, Özgeçmiş ve Ön yazı Hazırlama Teknikleri, İş Arama Kanalları, İş Görüşmelerine Hazırlık, İş Görüşmesinde Beden Dili, Telefon Görüşmesi, Mülakat Teknikleri başlıklarından oluşmaktadır”dedi.

05/10/2021 22:32
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ