HAYIRSEVER İŞADAMI ŞAHİN’İN GURURLANDIĞI MEZUNİYET TÖRENİ

HAYIRSEVER İŞADAMI ŞAHİN’İN GURURLANDIĞI MEZUNİYET TÖRENİ

Yozgatın tanınmış hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi kampüsünde inşa edilen ve  bundan 10 yıl önce  eğitim ve öğretime başlayan Yozgat Bilal Şahin  İlahiyat Fakültesi’nde 2020-2021 akademik yılı lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan  143 öğrenciye diplomaları düzenlenen törenle dağıtıldı.Her öğretim dönemi sonunda yüzlerce mezun veren Bilal Şahin İlahiyat fakültesinde düzenlenen diploma törenine katılan  fakültenin mimarı Bilal Şahin törenin akışı içerisinde  duygulu anlar yaşadı.Bundan 11 yıl önce Yozgat İlahiyat fakültesinin eğitim binalarını ,uygulamalı camiini ,labaratuarlarını ve A’dan Z’ye tüm fiziki projelerini gerçekleştiren Bilal Şahinin  törende diploma alan ve sevinç çığlıklarıyla kep atan öğrencileri alkışlarken heyecanlandığı gözlendi. ’Öğrencilerimizin diploma sevincine bizzat şahit olmaktan büyük mutluluk ve gurur  duydum.Eserlerimizin meyvelerini görmek  bana inanılmaz bir haz veriyor.” diyen Bilal Şahin, törende yaptığı konuşmada  ise “Değerli öğrenciler! Sizleri yetiştiren anne ve babalarınız başta olmak üzere eğitim öğretim hayatınızı şekillendiren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun”ifadelerini kullandı.

Yozgat Valisi Ziya Polat, B.Ü rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, İdare Mahkemesi Başkanı Murat Ayrancı, Baro Başkanı Muhsin Ayanoğlu,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Başer, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk,Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin ve büyük oğlu Rektör yardımcıları, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Dündar, daire müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve ailelerinin  katıldığı mezuniyet töreni Erdoğan Akdağ Kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mezuniyet törenine İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hilmi Altıok’un Kur’an-Kerim Tilaveti ile devam edildi. 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi İlahiyat Fakültesi birincisi Sahure Gül Coşkun, mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı. Coşkun, ilahiyatçı kimliği ile mezun olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek bu görev ve sorumlulukla hakkıyla mesleklerini yerine getirmek istediklerini dile getirdi.

Törende hayırsever işadamı Bilal Şahine bir konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi.Şahin,kısa konuşmasında şunları söyledi:

“İmkânlarım doğrultusunda Yozgat Bozok Üniversitesi’nin yanında olmak bir lira dahi olsa yatırım yapmak istiyorum. Çünkü üniversitemize hizmet, halka hizmet demektir. İnşallah kısa süre sonra TÖMER binasını da tamamlayıp, hizmete kazandırmış olacağız.  Elimden geldiği kadar üniversitemize katkı vermeye devam edeceğim.

Değerli öğrenciler! Sizleri yetiştiren anne ve babalarınız başta olmak üzere eğitim öğretim hayatınızı şekillendiren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun.”

Yozgat Valisi Ziya Polat ise yaptığı tören konuşmasında mezun olan öğrenci ve ailelerini yiğitler şehri Yozgat’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlahiyat Fakültesi’nde okumanın ayrı bir görev ve sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Vali Polat: “İlahiyat fakültesi mezunu olmanın ayrı güzelliği var. Sadece anlatmakla değil yaşadığınız hayatla da bunu göstermeniz lazım. Bunun bilinci ve şuuru ile yolunuz bahtınız açık mezuniyetiniz hayırlı olsun” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ mezun olan öğrencilerin beklentisi olan mezuniyet coşkusu sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Pırıl pırıl genç yürekleri mezun etmenin, öğrencilerimizi ailelerine ve güzel ülkemize kazandırmanın onurunu, gururunu ve sevincini Yozgat Bozok Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Sizlere mezuniyet sözümüz vardı. Şimdi bunu yerine getirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.” Şeklinde konuştu

Rektör Karadağ konuşmasında  Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin’e ilişkin  şunları söyledi : “Üniversitemiz ve şehrimiz için teşekkürün en büyüğünü değerli İş İnsanımız Bilal Şahin Bey’e ve ailesine etmek istiyorum. Bilal Bey gerçekten bir Yozgat aşığı. Üniversiteye önem atfediyor; çünkü biliyor ki bu ülkenin yarınları bu ülkenin geleceği olan gençler eğer donanımlı ve nitelikli yetişirse bu ülkenin yarınları garantide olur. Yozgat Bozok Üniversitesi büyürse şehir kazanır. O kadar gönlü zengin bir insan ki bunu bir hemşehrisi olarak ifade ediyorum, yaptığı hizmetlerden ve şehrine kattığı değerden dolayı çok ama çok mutluyum. Allah hayırlı bereketli uzun ömürler versin.”

Bila Şahin İlahiyat Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Dündar: “Beş yıl süren ilahiyat eğitim ve öğretimini başarılı şekilde tamamlayarak yeni bir sürece yelken açtınız. Bundan sonra sadece öğrenen değil hem öğrenen hem de öğreten olacaksınız. Gittiğiniz her yerde, bulunduğunuz her mahfilde, yüce dinimiz İslam’ı insanlarımıza anlatarak, onları doğru bir şekilde bilgilendireceğinize inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse öğrencilerin zorlu bir süreci bugün mezuniyetle taçlandırdıklarını belirterek, insanımızı ayakta tutan din gibi temel yapıtaşını yine insanlığa en doğru biçimde yansıtacak İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin mezuniyetlerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca tarafından konser verildi.

Konser sonrası Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca’ya çiçek takdiminde bulundu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ üniversitenin kuruluşundan itibaren değerli katkı ve hizmetleri bulunan İş İnsanı Bilal Şahin’e de günün anısına bir plaket hediye etti.

Dereceye giren öğrencilere diplomaları törene katılan protokol ve eşleri tarafından takdim edildi.Bilal Şahin  de  dereceye giren mezunlara birer bavul ,diğer öğrencilere çeşitli armağanlar hediye etti.Bilal Şahin'in tören için getirttiği ilahi müzik ekibininin ve sanatcısının  sunduğu konser ise beğeni ile izlendi,

Proğramın son bölümünde ise Fakülteden Mezun olan öğrenciler  kep fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.

27/09/2021 21:47
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ