HAFIZLIK KUR’AN KURSLARINA 21 EYLÜLE KADAR COVİD 19 ENGELİ

HAFIZLIK KUR’AN KURSLARINA 21 EYLÜLE KADAR COVİD 19 ENGELİ

Yozgat’ta koronavirüs salgınının yaygınlaşması nedeniyle Yozgat İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak için yeni önlemlere başvurdu. Önceki gün Yozgat Valisi Ziya Polat  başkanlığında  olağanüstü toplanarak Yozgattaki yatılı Hafızlık Kuran kursları ile Proje Hafızlık sınıflarının 21 Eylüle kadar açılmamasına karar verdi.

Kurulun kararı aynen şöyle :

“Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan  önleyici tedbirler kapsamında;

Yatılı Hafızlık Kur’an Kursları ve Proje Hafızlık Sınıflarının 21 Eylül 2020 tarihine kadar açılmamasına ve uzaktan eğitime devam etmesine,Usulüne göre alınan ilan ve tebliğ edilen bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlerin eylemleri başka bir suç unsuru oluşturmuyorsa, alınan kararlara uymayan vatandaşlara/işyerlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi ve Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanması, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına karar verilmiştir.”

02/09/2020 20:02
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ