GELENEKSEL OYUN  ve OYUNCAKLAR BAYDİĞİNDEKİ MİNİKlLERE TANITILDI

GELENEKSEL OYUN ve OYUNCAKLAR BAYDİĞİNDEKİ MİNİKlLERE TANITILDI

Türkiyenin geleneksel oyun ve oyuncakları ‘ Oyunun sihirli dünyası’ e Twinning projesi kapsamında Yozgatın Aydıncık ilçesine bağlı Baydiğin kasabasındaki ilkokulun ana sınıfında öğrenim gören öğrencilere sınıf öğretmeni İmren Geçgin tarafından  hem tanıtıldı,hem de öğretildi.Türkiyenin  yanı sıra Romanya ve Kuzey Makedonya eğitimcilerinin ortak işbirliği ile yürütülen proje sürecinde üretilen geleneksel oyun ve oyuncaklar okulun açık hava koridorunda sergilendi.

Baydiğin kasabası ilkokulu müdür yardımcısı Nurcan Özdemir ile sınıf öğretmeni İmren Geçgin ‘Oyunun sihirli dünyası’ başlıklı  proje hakkında ortaklaşa  bir açıklama yaparak şu bilgileri verdiler :

“Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Sakarya, Kırklareli, Antalya, Yozgat ve Şanlıurfa’da bulunan Türk ortaklarla Romanya ve Kuzey Makedonya’da bulunan yabancı ortaklar “Oyunun Sihirli Dünyası / Magic World Of The Game” adlı eTwinning projesinde buluştular,

Proje kapsamında Türkiye, Romanya ve Kuzey Makedonya’daki okullarda yaklaşık 160 öğrenciye geleneksel çocuk oyun ve oyuncakları tanıtılıp bu kapsamda belirli etkinliklerle proje desteklendi. Proje sonunda her çocuk bir oyun ve oyuncak üreterek süreci tamamladılar.

Geleneksel oyunlardan; Mendil kapmaca, 9 taş, körebe, bezirgân başı, çatlak patlak, köşe kapmaca, renkli istop, yakan top, eski minder ve sek sek oyunu tanıtılıp öğretildi.

Geleneksel oyuncaklardan ise; Topaç, pervane, bebek arabası, misket, sapan, matruşka, hacıyatmaz, ipli kukla, cin cin, el davulu ve beşik tanıtıldı.

Proje kurucuları Bursa Nermin Şankaya Anaokulundan Emel Kaymak Şahin ve Romanya Grădınıţa Program Prelungıt Curcubeul Copıılor’dan Cristina Oros’dur.

Proje Türkiye ortakları; Tekirdağ Tepe Anaokulundan Gülşah Şahin Karabaş, Kırklareli Atatürk Anaokulundan Esra Yaman, Balıkesir Gönen Hasanbey İlkokulundan Cansu Kıymaz, Balıkesir Bandırma 100. Yıl İlkokulundan Sibel Demircan, Bursa Nermin Şankaya Anaokulundan Büşra Sağlam, Sakarya Zinnet Dilmen Anaokulundan Hande Mert Sarı, Yozgat Baydiğin İlkokulundan İmren Geçgin, Antalya Muratpaşa Selim Kazak Anaokulundan Türkan Hanedar ve Şanlıurfa Tüten İkokulundan Fatma Nalbantoğlu’dur. Projenin yabancı ortakları; Makedonya Kindergarden Yeseli Cvetovi Skopje’den Frosina Kanzurova ve Vesna Blazevsk’dır.”

02/06/2023 00:57
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ