ÇEKEREK’TE FUAT OKTAY’IN HUZURUNDA  KEP ATMA SEVİNCİ

ÇEKEREK’TE FUAT OKTAY’IN HUZURUNDA KEP ATMA SEVİNCİ

Bozok Üniversitesinde  2020-2021 akademik yılı sonunda lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin  21 Eylül'de başlayan mezuniyet heyecanı Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen mezuniyet töreni ile sona erdi. Kendi adını taşıyan yüksek okulun Mezuniyet programına  katılan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Sayın Fuat Oktay da öğrencilerin heyecanına ve mutluluğuna ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninde ilk konuşmayı   Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Gamze Tenik yaptı. Gamze Tenik konuşmasında: “Bugün burada bu mezuniyet sevincini paylaşmak çok güzel bir duygu. İki yıl önce başladığımız üniversite yolculuğumuzu sonlandıracağımız için buruk bir mutluluk yaşıyorum. Bu yola ilk çıktığımızda hepimiz heyecanlı bir o kadar da hayatın acemisiydik. Zamanla hem birbirimize hem de okula alıştık.  Her ne kadar hayallerle  çıktığımız bu yolda Covid -19 virüsü ile karşılanıp eğitimimize online şekilde devam etmiş olsak da üniversitemizin uzaktan eğitim platformu sayesinde bu süreci başarı ile tamamladık."

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 2016 yılında kurulan Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun 2019-2020 yıllında ilk  öğrencileri ile eğitim ve öğretime başladığını belirterek  bu okulda  2020-2021 akademik yılında 126 öğrenciden 96’sının mezuniyet coşkusu yaşadığını ve   2021-2022 eğitim öğretim döneminde beş programda 340 öğrencinin eğitim göreceğini ifade etti. 

Yozgat Bozok Üniversitemizin geliştirdiği projeleri çok önemsediklerini söyleyen Yozgat Valisi Ziya Polat da yaptığı konuşmada, “Bilgiye sahip olmanın çok önemli olduğu bir dünyada üniversitemiz her daim ufkumuzu açan kurumlar olmuştur. Üniversitemiz de yılların verdiği tecrübe ile Yozgat’ımızın önünü açan projelerle her daim bizimle beraber olmuşlardır. Biz üniversitemizin araştırma, geliştirme çalışmalarında elde ettiği bilgiyi sahaya, sahada da insanımızın emrine sunmasını çok önemsiyoruz. Rektör hocamızın liderliğinde, akademik personellerimizle insanımıza değer katacak projelerle üniversitemizi yanımızda görme bilinci içerisindeyiz” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2020-2021 yılı mezuniyet töreninde konuşan Cumurbaşkanı Yardımcısı  Sayın Fuat Oktay, Türkiye'nin başarı ve fedakarlıklarıyla adını tüm dünyada duyuran sağlık kadrolarına, yeni neferler kazandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sağlık alanının insanlık tarihi boyunca en kutsal addedilen mesleklerin başında geldiğini ifade eden Oktay, özellikle salgın döneminde bir kişiye nefes olmak için kendini feda eden sağlık çalışanlarının kıymetinin çok daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Oktay, Türkiye'nin sağlık sistemindeki başarılarına değinerek, "Pek çok ülkenin sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, biz hem mevcut hem yeni açılan hastanelerimizle, gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık personellerimizle ve sağlık altyapımızla hamdolsun mücadelemizi başarıyla sürdürebildik." diye konuştu.

Yükseköğretim kurumlarının bulundukları şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyacına göre farklı alanlarda gelişen bir yapıya kavuşma yolunda ilerlemeye başladığına dikkati çeken Oktay, şunları kaydetti:

"Bugün aktif olarak yükseköğretime devam eden 127 devlet, 73 vakıf üniversitemiz ve 1029 meslek yüksekokulunda 8 milyonun üzerinde öğrenci öğrenim görmektedir. Özellikle Ar-Ge çalışmaları ile de adından söz ettirmeye başlayan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ'ı, yöneticileri, tüm öğretim görevlilerini, öğrencileri, çalışanları ve mezunları tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Yükseköğretim sistemimiz bu öğrenci sayısıyla Avrupa'da en çok sayıda öğrenciye hizmet veren sistem konumundadır. Öğrenci sayısındaki artışla birlikte kredi ve yurt ihtiyacı gibi gereksinimler artmış, Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu ivmeyi yakından takip ederek yatırımlarını ihtiyaçlara göre planlamıştır ve gerekli adımları da atmıştır, atmaktadır. Örneğin Yozgat'ta, sahip olduğu imkanlar da son derece yetersiz olan sadece bir öğrenci yurdu vardı. Hani bugün konuşuyorlar ya, 'Şöyle yapmadınız, böyle olmadı' gibilerinden. Sadece bir öğrenci yurdu vardı, o konuşan beyefendilerin zamanında. Bugün 8 bin 281 yatak sayısı ile 9 öğrenci yurdumuz var. Salgın sebebiyle uzun zamandır uzaktan eğitimle sürdürülen yükseköğretimde yüz yüze eğitime başlama kararı alınması sonucunda ertelenmiş ve birikmiş bir yurt talebi oluşmuş durumda."

Oktay, ilgili kurumların, barınma ihtiyacı olan hiçbir öğrenciyi mağdur etmemeye çalıştığını ve yurt yerleştirmelerine devam ettiğini aktararak, "Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum, Cumhurbaşkanımız da kabine toplantısı sonrasında ifade ettiler. Türkiye yurt sayısı ve yurt kapasitesi olarak Avrupa'daki, gelişmiş ülkelerdeki hemen hemen her bir ülkenin fersah fersah ilerisindedir. Buna rağmen bir şekilde istismar etmek isteyenler çok. Biz bunların hiçbirine pabuç bırakmadan yolumuza devam edeceğiz.Yapımı devam eden 110 binin üzerinde yatak kapasiteli yurtlar hizmete sunacağız" dedi.

Tören, dereceye giren öğrencilere diplomalarının verilmesi ve kep atma ile sona erdi.

05/10/2021 22:37
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ