ÇAYIRALAN’A VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜJDESİ

ÇAYIRALAN’A VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜJDESİ

Yozgata bağlı Çayıralan ilçesinde Malezya uluslararası İslam Üniversitesi  ve  Katar Lbsail üniversitesinin ortaklığı ile   Anatolia Üniversite Geliştirme Vakfı tarafından Türkçe,İngilizce ve Arapça dillerinde öğrenim yapacak özel bir vakıf üniversitesinin kurulacağı açıklandı.Çayıralanda  2022 yılı döneminde öğretime açılması planlanan Uluslararası Çayıralan Anatolia Vakıf Üniversitenin resmi formaliteleri ve kuruluş işlemleri mahkemece tescil edildi.Vakfın mütevelli heyeti,Üniversitenin kuruluşuna ilişkin YÖK ile ilgili bakanlıklara başvuru çalışmalarına başladı.Yozgatın Çayıralan ilçesinde özel bir vakıf üniversitesinin kuruluş müjdesi Çayıralan yöresinde büyük sevinç yarattı.

Uluslararası Çayıralan Anatolia  üniversitesi  Vakfı mütevelli heyeti başkanı  Süleyman  Kandemir,konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada bünyesinde Ziraat ve Veteriner, uluslararası ilişkiler,Tıp,ilahiyat ve mühendislik olmak üzere 5 fakültenin yer alacağı Uluslararası Anatolia Üniversitesinin kuruluşunun ilk aşamasının başarıyla tamamlandığını  ifade etti.

Vakıf Başkanı Kandemir, bu konuda  şunları söyledi:

“ Öğretime başladığında  Çayıralan ve Yozgatın gelişimine büyük katkı sağlayacak olan Uluslarası vakıf üniversitemizin kuruluşuyla ilgili çalışmalarımıza hızla ve çok yönlü olarak  devam ediyoruz. İlçemizdeki  atıl olan kamuya ait eğitim ve öğretim binalarının üniversitemize tahsisini bekliyoruz.Üniversitemizin kuruluşu aşamasında  Yozgat Bozok Üniversitesi ile de işbirliği  yapacağız. Uluslararası Anatolia Üniversitesi, Türk ve İslam dünyasından öğrencilere eğitim verecek.Bundan sonraki yeni süreçte, Çayıralan ve Yozgatlılar olarak el birliği içinde ilçemize ve Yozgatımıza yeni bir vakıf üniversitesi kazandırmanın heyecanını birlikte paylaşacağız. Tüm çevrelerin vereceği desteklere şimdiden teşekkür ederken, Çayıralanımıza, Yozgatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”.

02/04/2021 23:07
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ