ÇARE DERGİSİNDEN MERHUM ABBAS SAYAR İÇİN ÖZEL SAYI

ÇARE DERGİSİNDEN MERHUM ABBAS SAYAR İÇİN ÖZEL SAYI

Türk edebiyatına kazandırdığı önemli eserlerin ardından 1999 yılında aramızdan ayrılan gazeteci, şair, yazar, ressam Nail Abbas Sayar, doğumunun 100’üncü yıl dönümünde Çâre Dergisi’nin özel sayısı ile yâd ediliyor.

Has bir Yozgatlı olarak ömrünü tamamlayan Abbas Sayar, Sorgun merkezli yayın yapan Çâre Dergisi’nde sadece Türk Edebiyatına yaptığı katkılarla değil, gazeteci, siyasetçi, ressam yönüyle de mercek altına alınıyor.

Genel Yayın Yönetmenliğini Mustafa Mete’nin, sayı danışmanlığını ise Kâmil Büyüker’in yaptığı Çâre Dergisi’nin 16’ncı sayısında Ramis Karabulut “Bozkırın Edebiyatçısı: Abbas Sayar”, Ahmed Güner Sayar “Yozgat’ın Manevi Dünyasının Abbas Sayar’ın Şairliğine Tesiri: Bir Deneme”, İsmail Karakurt “İlk baskı, İmzalı Şiir Kitaplarıyla N. Abbas Sayar ve Şiiri Üzerine Notlar”, Mustafa Uçurum “Anadolu Sesli Şair; Abbas Sayar”, Ethem Baran “Dersini Almış da Ediyor Ezber”, Abdullah Kasay “Bir Eski Zaman Masalı Ya da Can Şenliği”, Hanife Şahin “Avrupa’ya İşçi Göçü Bağlamında Dik Bayır Romanı” Erdem Sarıkaya “Köy Edebiyatının Bozok Yaylasından Yükselen Sesi: Abbas Sayar”, Seyfi Çelikkaya “Abbas Sayar ve Yozgat Sevdası” ve Elif Güneşer & Halil İbrahim Güneşer “Abbas Sayar’ın Mistik Dünyasının Şiirlerine Sipiritüel Yansımaları” başlıklı yazıları ile yer alıyor.

Bu yazılar dışında pek çok eser sahibinin yer aldığı özel dosyada Abbas Sayar’ın oğlu Ahmed Güner Sayar’la orta sayfa söyleşisi gerçekleştirilmiş. Yine dosya içerisinde yer alan Abbas Sayar soruşturmasına Şükrü Erbaş, Ethem Baran, Ali Necip Erdoğan, İsmail Güleç, Emin Gürdamur, Merve Sevde Selvi tarafından verilen cevaplar da yer alıyor.

06/03/2023 04:09
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ