BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE BU KEZ DE EBELERİN MEZUNİYET HEYECANI

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE BU KEZ DE EBELERİN MEZUNİYET HEYECANI

Bozok Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 2020-2021 Akademik yılı ilk mezunlarını verdi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Mezuniyet Töreni’nde başarılı öğrenciler ödüllendirildi.Bozok Üniversitesinin  yetiştirdiği yeni ebeler törende ebelik andı  içtikten sonra mezuniyetlerini kep atarak kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni, Ebelik Bölümü birincisi Sevgi Bulduk’un mezun öğrenciler adına yaptığı konuşma ile devam etti.

Bulduk konuşmasında:  “İnsanlığın var oluşundan beri kutsal olarak sayılan, ebelik mesleğine adım atmanın mutluluğunu, gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bizlere bilgi ve deneyimlerini aktaran bize rol model olan eğitim hayatımıza katkı veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Hocalarımızın bizlere bıraktığı parçalarla ülkemizin dört bir yanına dağılıp göreve başlayıp topluma umut olmaya artık hazırız. Gün artık kozamızdan çıkıp kanatlanma günüdür. Bizler bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Bu mevsim bitse de bizler başka iklimlerde hep çiçek açmaya devam edip yeni çiçeklerin filizlenip doğmasına yardım edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Törene davet edilen Hayırsever İş insanı Bilal Şahin de Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünün ilk mezunlarının mezuniyet sevinçlerine ortak olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümünde donanımlı bir eğitim alarak mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ebe olarak görev yapacak kardeşlerim bir neslin devamının sağlanmasına yaptıkları görev ile katkıda bulunacaklar. Bu duygularla sizleri en iyi şekilde yetiştirerek mezun olmanıza vesile olan tüm hocalarınıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun” diye konuştu.

BÜ rektörü  Prof. Dr. Ahmet Karadağ da, kadınların gebeliğinde bütün süreçlerini özveri ile kutsal bir görev edası ile yerine getiren ve bugünden itibaren ebeler topluluğuna katılacak olan öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“İlk kez Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz sizlersiniz. Buradan mezun oluyorsunuz ama ne Yozgat’tan ne de Yozgat Bozok Üniversitesi’nden kopmayın. Bir aidiyet duygusu içerisinde her zaman Yozgat ve Üniversitemiz sizin gönlünüzde yer edinecektir. Sizlerin başarısı aynı zamanda bizlerin başarısı olacaktır.Bugün sağlık ordusunun yeni mensupları olarak sizleri mezun ediyorlar. Bu haklı sevinç ve gurur aynı zamanda tüm hocalarımızındır. Onları da tebrik ediyorum.’dedi

Konuşmasında hayırsever işadamı Bilal Şahin’in Bozok Üniversitesine yaptığı katkılara da değinen Rektör Karadağ ,şunları söyledi :

“Yozgat’ın ve ülkenin gelişmesinin, ilim irfan yuvası olan Yozgat Bozok Üniversitesi’nin gelişmesinden geçtiğini çok iyi bilen iş insanı Bilal Şahin Bey,  Yozgat Bozok Üniversitemize her alanda katkı sunmakta ve değer katmaktadır. Bilal Şahin Bey Yozgat Bozok Üniversitesi’ne kattığı bu değerle her geçen gün daha güçlü, daha muktedir bir üniversite olarak yoluna emin adımlarla gitmesinde önemli katkılar sağlamaktadır. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta devlet büyüklerimize ve iş insanlarımıza çok teşekkür ediyorum..” 

Mezun olan tüm öğrencilere İş İnsanı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

26/06/2021 00:04
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ