BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE 15.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ SEREMONİSİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE 15.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ SEREMONİSİ

Resmî kuruluşu 1 Mart 2006’da gerçekleştirilen Üniversitenin 15. Kuruluş Yıldönümü açılış programı Üniversite Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

3-5 Mart tarihleri arasında bir dizi etkinliklerle gerçekleştirilecek olan 15. Kuruluş Yıldönümü açılış programına Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İdare Mahkemesi Başkanı Murat Ayrancı, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Sefa Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, Akdağmadeni Belekcehan Belediye Başkanı Şahin Arısoy, sivil toplum örgüt ve siyasi parti temsilcileri, dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı Üniversite 15. Yıl tanıtım filmi ile devam etti.

Milletvekili Bozdağ: “2006 yılında Yozgat’a diktiğimiz Bozok Üniversitesi fidanının bugün büyük bir çınara dönüştüğünü görmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum”

15.Kuruluş Yıldönümü Kutlama programına mesaj gönderen Eski Adalet Bakanı ve Anayasa Komisyonu Başkanı Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ mesajında “Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 15. Kuruluş Yıldönümünü yürekten kutluyorum. 2006 yılında Yozgat’a diktiğimiz Bozok Üniversitesi fidanının bugün büyük bir çınara dönüştüğünü görmekten dolayı büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Başarıyla nice 15 yıllara! Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Ahmet Karadağ başta olmak üzere değerli davetlileri ve katılımcıları saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Başer: “Yozgat Bozok Üniversitesi’ni İç Anadolu’nun parlayan yıldızı yapmak için güçlü ve emin adımlarla yürüyoruz.”

15. Kuruluş Yıldönümü Kutlama programına çevrimiçi olarak bağlanan Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer: “Bugün Yozgat’ımızın gözbebeği Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 15. yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Memleket sevdalısı Bozok yaylasının yiğit insanları, şehrinde hep üniversite hayalini kurdu ve bunun için büyük mücadele verdi. Yozgat’ta üniversite kurmak hamd olsun bize nasip oldu. Bir üniversitenin şehrin dinamiklerinden uzakta, siyasi iradenin desteği olmadan büyümesi, gelişmesi mümkün değil. Kurulduğu günden bugüne büyüme ve gelişme süreçlerini yakinen takip eden,  her aşamasında emeği olan kardeşlerinizden biri olarak üniversitemizin geldiği noktadan ve başarılarından gurur duyuyorum. Yozgat Bozok Üniversitesi’ni iç Anadolu’nun parlayan yıldızı yapmak için güçlü ve emin adımlarla yürüyoruz” şeklinde konuştu.

TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek:  “Yozgat Bozok Üniversitesi, Yozgat için büyük bir nimet ve imkândır.”

Üniversitenin 15. Kuruluş Yıldönümü coşkusuna telefonla bağlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Cemil Çiçek de,  Yozgat Bozok Üniversitesi’nin Yozgat için büyük bir iftihar kaynağı olduğunu söyledi. Bir şehre yapılabilecek en hayırlı,  köklü ve en verimli yatırımın eğitim kurumlarına yapılan yatırımlar olduğunu belirten Çiçek:  “Bir şehirde üniversitenin bulunması başlı başına bir değer ve şükredilmesi gereken bir husustur. Çünkü artık günümüz dünyasında devletlerin ve milletlerin sıralamasını tayin edecek olan, bilimsel faaliyetleri ile eğitim kurumlarıdır. Birleşmiş Milletlere kayıtlı 194 devlet var. Bu devlet sıralamasında Türkiye önümüzdeki yıllarda nerede olacak bunu siyasetçilerden daha çok bilimsel başarılarımız ve üniversitelerimizin başarısı tayin edecektir” dedi. 

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin adına layık bir üniversite olduğuna dikkat çeken Çiçek: “Hepimiz üniversitemizin kıymetini bilmeliyiz. Her üniversite bir il için büyük bir nimet ve imkândır. Yeter ki üniversitelerimiz ve orada yaşayan insanlarımız bunun farkında olsun. Üniversiteler sadece bilimsel araştırma yapan branş bilgisi veren kurumlar değildir. Bir milletin geleceği üniversitelerine bağlıdır. Üniversiteler geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, bir milletin kültürünü, örfünü adetini ve değerlerini geleceğe taşıyan önemli kuruluşlardır. Yozgat Bozok Üniversitesi bilimsel anlamda çok önemli başarılara imza atacağı gibi, kendi kültür ve değerlerimize örf ve adetlerimizi tarihi şahsiyetlerimizi kendi toplumuza ve milletimize benimsetmek noktasında önemli çalışmaları da gerçekleştireceğine inanıyorum. Bu vesile ile Üniversitemizin kuruluşunun 15. Yılını tebrik ediyor başarılarla dolu nice yıllar diliyorum“ diye konuştu.

Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef de gönderdiği mesajla  Üniversitemizin 15.Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak başarı temennisinde bulundu.

Hayırsever İş İnsanı Erdoğan Akdağ: “Üniversite serüvenimizin 15. yılında hayalleri başarı hikâyesine dönüştürmenin haklı mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.”

15. Kuruluş Yıldönümü kutlama programına mesaj gönderen Üniversitem mimarlarından İş İnsanı Erdoğan Akdağ mesajında: “Kısa sürede bulunduğu topraklarda gelişim ve değişimin sembolü olan, bilim üreten, ürettiği bilimi insanlığın hizmetine sunan, radikal değişimler ile adından söz ettiren Yozgat Bozok Üniversitesi Kuruluşunun 15. Yıldönümünde köklerini hızla derinleştirerek saygın bir bilim merkezi olma yolunda güçlenmeye devam ediyor. Bu çınarın dallarını oluşturan nitelikli akademik kadrosu ve 20 bini aşkın genç filizleriyle geleceğe adata ışık tutuyor. Gölgesinin azameti başarısının ne denli büyük olduğunu gözler önüne seriyor. 1992 yılında Mimarlık-Mühendislik Fakültesi’nin temelini atarak hayalleri gerçeğe dönüştürmenin ilk adımını atarak başladığımız üniversite serüvenimizin 15. yılında hayalleri başarı hikâyesine dönüştürmenin haklı mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin kalbinde ulu bir çınar olarak yükselen olan Yozgat Bozok Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık-Mühendislik Fakültesi laboratuvar binası, misafirhane, Enstitü binası ve Orta Anadolu’nun en büyük kongre ve kültür merkezi ve kampüs cami ile Yozgat Bozok Üniversitesi’nin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkı sağlamaktan büyük mutluluk duymaktayım. Bulunduğu coğrafyada hayat bularak tüm ihtişamı ile yükselen bu bilim çınarının gölgesinde bilim ateşinin her daim yanması dileklerimle. Başarılarla dolu nice yıllara” ifadelerine yer verdi.

Hayırsever İş İnsanı Şahin’den Üniversitemizin kuruluşunun 15. yılı anısına kütüphane ve yabancı uyruklu öğrencilerimiz için lisan okulu sözü

Hayırsever iş insanı Bilal Şahin de, Yozgat’ın gözbebeği Yozgat Bozok Üniversitesi’nin kalkınıp gelişmesi adına imkânları ölçüsünde katkı sağladığını söyledi. Yozgat Bozok Üniversitesi’nin Yozgat’ın sosyal,  kültürel ve ekonomik anlamda kalkınıp gelişmesinde önemli bir lokomotif görevi üstlendiğini belirten Şahin:  “Hali vakti yerinde olan iş insanlarımız ve hayırseverlerimiz üniversitemize sahip çıkmalı ve karınca kararınca katkıda bulunmalı destek olmalı.  Üniversitemizin kuruluşunun 15. yılı anısına Bilal Şahin İlahiyat Fakültesine kütüphane ve yabancı uyruklu öğrencilerimiz için lisan okulu yaptırma sözüm vardı. Bu sözümü inşallah en kısa zamanda yerine getireceğim. Bu vesile ile üniversitemizin 15. Kuruluş yıl dönümünü kutuluyor başarılar diliyorum ” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “15. Yılını Kutlayan, Geleceği ve Marka Hedefleri Olan Bir Üniversite İle Karşı Karşıyayız”

15. Kuruluş Yıldönümü Kutlama programının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat’a değer katan önemli unsurlardan birisinin de Yozgat Bozok Üniversitesi olduğuna dikkat çekerek: “Üniversitemiz, 1976 yılında Yozgat Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuyla yükseköğretime adım atmış, 1992 yılında Ziraat ve Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri, 1994 yılında Fen-Edebiyat ve İktisadî ve İdarî Bilimler Fakülteleri, 1996 yılında Sağlık Yüksekokulu ve 1997 yılında Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasıyla ve bugün çeyrek asrı aşan tecrübesiyle şehrine, bölgesine ve ülkemizin yarınlarına iz bırakabilmek adına akademyada yolculuğunu devam ettirmektedir. Bugün 15. yılını kutlayan, geleceği ve marka hedefleri olan bir üniversite ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Üniversitemiz bugünleri sevinç ve gururla yaşıyorsa bu, kuruluşunda ortaya konulan sağlam iradenin eseridir”

Üniversitenin başta devletimizin sunmuş olduğu imkânlar, yerel dinamiklerimizin, bürokratlarımızın ve hayırsever iş insanlarımızın büyük emek ve çabalarıyla kısa sürede büyük mesafe kat ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Üniversitemiz bugünleri sevinç ve gururla yaşıyorsa bu, kuruluşunda ortaya konulan sağlam iradenin eseridir. Bizler aldığımız emaneti ve sorumluluğu bu bilinç ve kararlılıkla daha ileriye taşımanın gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.

Rektör konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Yozgat Bozok Üniversitesi, akademi yada sadece eğitim öğretim kalitesinin artırılmasında değil bilimsel anlamda da adından söz ettiren bir üniversite olmanın çabası ve gayreti içerisindedir. Evet, her ilde bir devlet üniversitemiz var ve özel üniversiteleri de kattığımızda 207 tane yükseköğretime hitap eden üniversitemiz var. Bu üniversitelerimiz kendi alanlarında ve kendi kulvarlarında çok önemli görevler ifa etmektedir. Yozgat Bozok Üniversitesi bu azim ve karalılıkla hedeflerini doğru belirlemeli, doğru ortaya koyabilmeli ve akademik potansiyelini doğru kullanmalı idi. Bizlerin de Yükseköğretim Kurumunun (YÖK) yeni yüzü ile üniversitelere yüklediği yeni hedefler doğrultusunda ya araştırma üniversitesi ya da ihtisas üniversitesi olmamız gerekirdi. 2006 Yılında kurulan üniversite olduğumuz için Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisas Üniversitesi olma cehdi ve gayreti ile altı aylık bir çaba sonucunda İhtisas Üniversiteleri arasına girdik. Yozgat Bozok Üniversitesi bir marka üniversite olmanın hedefleri doğrultusunda bölgesel kalkınma odaklı misyonuyla yaptığı çalışmaları her alanda görünür kılmak ve eğitim öğretimde kaliteyi arttırmak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Uzaktan eğitim pandemi döneminde üniversitelerin olmazsa olmazları haline geldi. Yozgat Bozok Üniversitesi, Bozok Öğrenme Yönetim Sistemi’ni (BOYSİS) ve mobil uygulamalarını hayata geçirip başka üniversitelerin de talip olduğu sistemleri geliştiren bir üniversite haline gelmiştir.

Yozgat Bozok Üniversitesi inşallah bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla hedefe odaklı bir şekilde misyonunu ifa edecek, akademyaya hitap edecektir. İnşallah bizim coğrafyamızda, devlet büyüklerimizin ve yükseköğretimin beklentileri nelerse Yozgat Bozok Üniversitesi de bu hedeflerle ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının sonunda: “Yozgat Bozok Üniversitesi’nin şehrimiz üzerinde filizlenmeye başlaması ve bugün büyük bir aileye dönüşmesi sürecinde destekleriyle her zaman yanımızda olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a, kuruluşunda büyük emekleri olan eski Meclis Başkanımız Cemil Çiçek’e, üniversitemizin bugünlere gelmesinin tüm aşamalarında katkılarını gördüğümüz eski Adalet Bakanımız ve Yozgat Milletvekilimiz Bekir Bozdağ’a, Yozgat Milletvekilimiz Av. Yusuf Başer’e, kuruluşundan bugüne üniversitemize katkı sunan milletvekillerimize ve bürokratlarımıza, her dönem yanımızda olan Yozgatlı mülki amirlerimize ve yerel dinamiklerimize, maddi manevi destekleri ile binalarımızı yükselten ilk temellerin atılmasına vesile olan iş insanı Erdoğan Akdağ’a, Üniversitemizin gelişim süreçlerinde yardım ve desteklerini esirgemeyen iş insanı Bilal Şahin’e, kurucu Rektörümüz Prof. Dr. İnci Varinli’ye, yine kuruluşundan bugüne görev almış rektör, idari ve akademik personele, ayrıca Yeni YÖK anlayışıyla Yükseköğretime ve Üniversitelere yeni bir misyon yükleyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın şahsında Yükseköğretim Kurulu Üyelerine şükranlarımı sunuyor, tarihe iz düşecek nice yaşlara ilk günkü aşk ve heyecanla yürümeye olan inancımı ifade ederek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Köse: “Üniversite Yozgat için önemli bir katma değer”

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse üniversiteyi Yozgat’a kazandırma serüvenini ve bu yolda emeği geçenleri dile getirerek Yozgat Bozok Üniversitesi’nin Yozgat için önemli bir katma değer olduğunun altını çizdi. 15 yıllık zaman dilimi içerisinde Yozgat Bozok Üniversitesi’nin, fiziki imkânlar, teknik altyapı, eğitim-öğretim, bilimsel çalışmalar noktasında büyük mesafeler kat ettiğini vurgulayan Köse, “Endüstriyel Kenevir” alanında ihtisaslaşmasıyla beraber marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.

Vali Polat: “Yozgat Bozok Üniversitesi sahada da millete hizmet eden bir kurumumuzdur”

İlimizin gözbebeği üniversitenin kuruluşunun 15. Yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yozgat Valisi Ziya Polat ise: “Üniversitelerin, bir şehrin daha ileriye gitmesinde, bilginin gelişmesinde ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine ne kadar önemli katkılar sağladığını hepimiz biliyoruz. Yozgat Valiliği olarak yaptığımız ve yapacağımız her işte üniversitemizi yanımızda gördük ve görmeye devam edeceğiz. Biz yapılan her işte hocalarımızın engin tecrübelerinden nasıl faydalanabileceğimizin hep çabası içinde olduk. Üniversitelerimiz sadece kampüs yerleşkesine sıkışmış değil de sahada milletimize, vatandaşımıza daha kolay nasıl hizmet sunabiliriz, hayatlarına nasıl yenilikler kazandırabilirizin gayreti içinde olduk. Yozgat Bozok Üniversitesi’ne bu anlamda sahada bizimle birlikte millete hizmet ettikleri için huzurlarınızda tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim. “Karalılıkla Başarıya” 15 yılını devirmiş ve nice 15 yıllara ulaşacağını düşündüğümüz üniversitemizin bu şehre önemli kazanımlar sağladığını biliyoruz. Yiğitler şehri Yozgat’a böyle bir üniversite kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarla dolu nice 15. Yıllara diyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: “Yozgat Bozok Üniversitesi sadece Yozgat için değil, bölgemiz ve ülkemiz için umut vadeden bir bilim yuvasıdır.”

15. Kuruluş Yıldönümü Kutlama programına görüntülü mesajla katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay mesajında  "Kararlılıkla Başarıya” vizyonuyla kurulduğu günden bu yana her geçen gün daha da gelişen Yozgat Bozok Üniversitesi'nin 15. Kuruluş yıldönümünü gönülden tebrik ediyor Yozgat Bozok Üniversitesi'nin başarı ve iftiharla dolu daha nice yıldönümlerine erişmesini diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, mesajının devamında: “YÖK tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon programı kapsamına alınan 15 üniversiteden biri olması, İhtisas Üniversitesi olarak belirlenmesi ve Kenevir Araştırma Enstitüsü gibi yenilikçi yapıları bünyesinde barındırıyor olması Bozok Üniversitesi'nin sadece Yozgat, çevre illerimiz ya da ülkemiz için değil uluslararası alanda umut vadeden bir bilim kampüsü olduğunu göstermektedir. Bu sebeple, evet, Üniversitemizin 15 yılda kaydettiği ilerleme takdire şayandır ancak yeterli göremeyiz; tüm fakülteleriyle daha iyiyi hedefleyen bir Bozok Üniversitesi görmeyi arzu ediyoruz. 20. Kuruluş yıldönümünde Dünyanın saygın ve Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yerini almış bir Bozok Üniversitesi, Bölgede tarımı, sanayiyi, hayvancılığı ve turizmi ürettiği bilgiyle ve yetiştirdiği insan kaynağıyla yükselten, geliştiren bir Bozok Üniversitesi, Milli Uzay Programımız ve tüm sektörlerdeki milli teknoloji hamlemize Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere akademik birimleriyle en güçlü desteği veren bir Bozok Üniversitesi, Kenevir Araştırma Merkeziyle ülkemizde ve dünyada ilklere imza atan bir Bozok Üniversitesi, İklim değişikliği ve kuraklık olgularına çözüm üreten, Yozgat'ı ve ülkemizi yakın gelecekte bekleyen muhtemel sorunları bugünden tespit eden ve stratejik çözümler üzerinde çalışan bir Bozok Üniversitesi, Akademik zenginliği uluslararası tanınırlık kazanmış, en önemli hakemli dergilerde araştırmaları yayınlanan bir Bozok Üniversitesi, Sağlık, ilaç ve medikal gibi alanlarda buluşları ile marka isimler çıkaran bir Bozok Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi ile disiplinler arası bir perspektifle, dini temel alan nefret suçları ve İslam karşıtlığı ile tüm dünyada mücadele edecek bilim insanları yetiştiren bir Bozok Üniversitesi, Yiğidin harman olduğu yer dediğimiz memleketimiz Yozgat'ta, Yozgat'a yakışır şekilde en fedakâr, vatanperver ve işine gönlünü katan yöneticileri, hukukçuları ve akademisyenleri yetiştiren bir Bozok Üniversitesi, Öğrencileri arasından her alanda geleceğin toplum liderlerini, kanaat önderlerini ve teknoloji öncülerini yetiştiren bir Bozok Üniversitesi. Değerli Hocalarım, bu saydıklarım birer hayal ya da tahayyül değildir. Biz tarihin ilk üniversitelerini topraklarında barındıran ve evrensel bilim anlayışına geçmişten bu yana sahip olan bir milletiz. Bunların da ötesine geçecek donanıma ve kararlılığa sahip olduğunuza ve bu hedefleri çok daha ileri boyutlara taşıyacağınıza ben yürekten inanıyorum. Bozoklu öğrencilerimizden, gençlerimizden de beklentimiz tüm bu hedeflere sahip çıkmaları ve 2053-2071 vizyonlarımız doğrultusunda kendilerini dünyayla rekabet edebilecek donanımda ve özgüvenli şekilde yetiştirmeleridir. Birlikte inanarak bu hedeflere yürürken bizler de her zaman üzerimize düşeni bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağız. Yükseköğretimde niteliği artıran çalışmaları, üniversite-özel sektör işbirliklerini, AR-GE projelerini ve Bozok Üniversitesi'nden yükselen tüm bilim filizlerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde desteklemeye devam edeceğiz. Bu duygularla bir kez daha Bozok Üniversitemizin 15. Kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor üniversitemizin tüm mensuplarına üstün başarılar diliyorum. Bozok Üniversitesi kampüsünün en kısa zamanda salgının etkilerini geride bırakarak sağlıklı günlerde öğrencileriyle, hocalarıyla yeniden canlanmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Program “15. Yılında Yozgat Bozok Üniversitesi” konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile sona erdi.

04/03/2021 21:04
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ