BÖLGESEL PROJE YARIŞMASINDA YOZGATLI ÖĞRENCİLER DE YARIŞTI

BÖLGESEL PROJE YARIŞMASINDA YOZGATLI ÖĞRENCİLER DE YARIŞTI

Kayseri Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında Yozgatlı öğrenciler yarıştı.Kayseri'de düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda Yozgatlı öğrenciler de yarıştı.
Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma ödül töreni ile son buldu.
Yarışmaya Kayseri, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat'tan öğrenciler katıldı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik, bölgeden birçok genç bilim insanını bir araya getirdi.
Ödül törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, okul müdürleri ve danışman öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Prof. Dr. Fatih Altun yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi'nin bilim ve eğitimde elde ettiği başarıları vurgulayarak, yarışmaya katılan öğrencileri gelecekte üniversitenin birer parçası olarak görmeyi arzuladıklarını belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Türk gençlerinin kendilerine olan güvenlerini asla kaybetmemeleri gerektiğini ve zengin tarihlerinden aldıkları ilhamla daima çalışmaları ve çabalamaları gerektiğini ifade etti.
Proje Yarışmaları Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek de yarışma hakkında bilgiler vererek, etkinliğin amacının gençlerin bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirmek ve onları araştırmaya teşvik etmek olduğunu söyledi.

27/04/2024 12:16
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ