BAŞKENTTE TMO İLE ‘KENEVİR’ KONULU İSTİŞARE TOPLANTISI

BAŞKENTTE TMO İLE ‘KENEVİR’ KONULU İSTİŞARE TOPLANTISI

Kenevirin ekonomiye kazandırılması, endüstriyel değeri yüksek olan ürünlere dönüştürülmesi adına sektör buluşmaları yaparak önemli adımların atıldığı üniversitede, resmi kurumlarla da işbirliği görüşmeleri aralıksız devam ediyor.

Bozok Üniversitesi Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz  ve  Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen,  Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO)  Haşhaş ve Alkaloid İşleri Daire Başkanı Ahmet Apaydın ve beraberindeki Şube Müdürlerinin katılımı ile istişare toplantısı düzenlendi.

Üniversite Kenevir Araştırmaları Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Güngör Yılmaz, endüstriyel kenevir alanında işbirliği görüşmelerine  bir yenisinin  daha eklendiğini söyledi. Bugüne kadar çok sayıda sektör temsilcileri  ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini  belirten Üniversite Kenevir Araştırmaları Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, “Bugünkü istişare  toplantımızda da  Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO)  Haşhaş ve Alkaloid İşleri Daire Başkanı Ahmet Apaydın ve beraberindeki heyet ile kenevir özelinde bir görüşme gerçekleştirdik. Tekstilden otomobil sektörüne, inşaat malzemelerinden kozmetik ürünlere, biyokütle yoluyla enerji sektöründen gıda sanayine kadar birçok kullanım alanı bulunan endüstriyel kenevirin ekonomiye kazandırılması ile ilgili Kenevir Araştırma Enstitüsü bünyesinde  araştırma gruplarında akademisyenlerimiz tarafından bilimsel çalışmalar aralıksız yürütülüyor. Kenevir bitkisinin kökünden sapına, lifinden yaprağına, çiçeğinden tohumuna hiç bir kısmı dışarıda kalmayacak şekilde değerlendirebilen bir bitki.  Değişik sanayi sektörlerini destekleyen onlara hammadde teşkil edebilecek vasıflara haiz olan bir bitki. Birçok sektörde hammadde olarak kullanılan kenevirin üretiminin artırılması ve yaygınlaşması ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Bu anlamda Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde yaptığımız istişare toplantısında Üniversitemizde devam eden bilimsel çalışmalar, sektörle işbirlikleri, yeni projelerimiz ve  hedeflerimizin yanı sıra   kenevirin dünya ve Türkiye'deki mevcut durumu, dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler, olması gerekenler, çözüm yaklaşımları ve Türkiye'nin kenevir sektörüyle ilgili fırsatları üzerine verimli bir toplantı gerçekleştirdik." dedi.

14/10/2021 03:02
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ