AYDINCIĞIN BAĞRIBÜTÜN KAVUNUNA TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ TESCİLİ

AYDINCIĞIN BAĞRIBÜTÜN KAVUNUNA TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ TESCİLİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Aydıncık Belediyesi tarafından yürütülen ortak proje neticesinde Aydıncık yöresine has olan Bağrıbütün Kavunu, “Yozgat Aydıncık Bağrıbütün Kavunu” adıyla coğrafi işaret aldı.

Aydıncık İlçesinde yetişen ve Yer Muzu olarak da adlandırılan “Bağrıbütün Kavunu” ile ilgili 2017 yılında başlatılan tescil çalışmaları meyvesini verdi. Türk Patent Enstitüsü’nün tescil ile ilgili kararı, 71 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde yayımlandı. Yozgat’ın Aydıncık İlçesinde yetiştirilen ve kendine özgü kokusu, tadı olan, içerisindeki çekirdeği birbirine yapışık ve bütün olarak çıktığı için Bağrıbütün olarak adlandırılan kavun, coğrafi işaretleme ile Aydıncık ilçesinin ürünü olarak adlandırılmış oldu.

Bağrıbütün Kavunu olarak adlandırılan bu önemli tarımsal ürünün coğrafi işaretleme almasında başta Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Gökçen Yakupoğlu’na, Aydıncık Belediyesi Başkanı Ahmet Koçak ve Erol Gürgen’e teşekkür ediyoruz.

24/08/2020 20:36
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ