23 NİSAN ANISINA BAYRAKLITEPE BİLİM SÖYLEŞİLERİ ETKİNLİĞİ

23 NİSAN ANISINA BAYRAKLITEPE BİLİM SÖYLEŞİLERİ ETKİNLİĞİ

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü 100. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) akademisyenlerini buluşturan "Bayraklıtepe Bilim Söyleşileri" etkinliği 22 Nisan 2024 Pazartesi günü neşeli bir atmosferde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin başta bilime ve araştırmaya yönelimlerini destekleyici nitelikteki çalışmaları çok yönlü ve özverili biçimde gönüllü olarak yürütmeye çalışan YOBÜ - Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın öncülük ettiği bu etkinliklere, YOBÜ – Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak ve Doç. Dr. Özlem Doğan Yüksekol, YOBÜ – Bilgi İşlem Daire Başkanlığını yürüten Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Çınarer ile YOBÜ – İlahiyat Fakültesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Dadaş Mutallim da katıldı.

Okul Müdürü Ersan Kurt’un daveti üzerine gerçekleştirilen programa Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da katıldı.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek sohbet havasında ve etkileşimli olarak gerçekleştirilen, motto niteliğinde düşündürücü "Yozgat'tan da Aziz Sancar çıkabilir", "Bilim ve Teknolojiye Dair Mini Söyleşiler", "Moleküllerin Dünyasına yolculuk", "Bir fikrim var, ben de proje yaparım" gibi başlıklar etrafında kısa söyleşilerde bulunan akademisyenlere okul yöneticileri ve öğretmenler de eşlik ettiler.

“UFUK AÇIYOR”

Gerçekleştirilen etkinliklerin ne denli değerli ve çocukların dünyasında olumu tesiri olacağı yönünde yaptığı değerlendirmelerinde Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, “Akademisyen hocalarımızın ziyaretleri, öğrencilerin ufkunu açıyor” dedi ve öğrencilere hitap ederken de bizlere düşenin çok çalışmak olduğunu vurgulayarak gönüllü olarak bu çalışmalarda yer alan akademisyenlere teşekkür etti.

“BİR 23 NİSAN HESİYESİ”

Yapılan etkinliği bir “23 Nisan Hediyesi” olarak da gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Öteden beri yürüttüğümüz çalışmaların kıymetinin bilincindeyiz. Çocukları doğru düşünmeye ve geleceğe dair olumlu hayaller kurmaya yönlendirmeye çalışıyoruz. Bunu önemsiyoruz. Bilim okuryazarlığının kavratılması, öncü bilim insanlarının bilinmesinin sağlanması, çocukların mizacında var olan özgün yanların ortaya çıkartılması, farklı yüzlerle sınıflarında buluşmalarının sağlanması çok faydalıdır. Çocuklarımız Aziz Sancar’ı bilmeli, İbn-i Sina’yı bilmeli, Uluğ Beyi bilmeli, Cezeri’yi, Harizmi’yi bilmeli. Newton’u, Tesla’yı, Merie Curie ve diğer öncü bilim insanlarını bilmeliler. Bunun gerekliliğini bu etkinlikte de gördük. Komşu ilkeleri tanımalılar. Türk Dünyasını tanımalılar. Dünya’yı tanımalılar. Yozgat’ın yeni sembollerinden olan ‘Bayraklıtepe” adını vermekle de doğru bir iş yaptık diye düşünüyorum.” dedi ve çalışmalara katkı verenler ile okul için hediye kitap temininde destek olanlara da gıyabında teşekkür etti.

“ÇOCUKLARIN KARİYER GELİŞİMLERİ DESTEKLENİYOR”

Etkinliklerde yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak, "Anaokulu çocuklarıyla gerçekleştirdiğimiz bilim söyleşileri, çocukların bilimsel meraklarını ve keşfetme isteklerini desteklemek için harika bir fırsat oldu. Benzer şekilde erken yaşlarda başlayan kariyer gelişimi adına da rol model olacak bu etkinliklerin artarak devam etmesini umut ediyorum. Çocukların bilime olan ilgilerini daha da pekiştiren ve gelecekteki keşiflerine ilham veren söyleşimize destekleri için Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze, bizleri ağırlayan okul Müdürümüz ve değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.” dedi.

“BÖYLESİ ETKİNLİKLERİN DEVAM ETMELİ”

Bu faaliyetlerde katkı sunma imkânı verilmesinden duyduğu huzura da değinen Doç. Dr. Özlem Doğan Yüksekol yaptığı değerlendirmede, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ufkunu açmalarında önemli katkılar sunacağına emin olduğum Bayraklıtepe Bilim Söyleşilerinde, öğrencilerimizle buluşmamıza vesile olan ve bu verimli etkinlikte benim de yer almamı sağlayanlara çok teşekkür ederim. Oldukça değerli bir ekip ile Mustafa Böyükata hocamızın liderliğinde öğrencilerimizin bilime yönelik farkındalıklarını artıracak bir program oldu. Böylesi etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Bu vesileyle etkinliğimize bizzat gelerek bizlere desteklerini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürümüze, Okul müdürümüz ve tüm ekibe emeklerinden ötürü teşekkür ederim.” dedi.

“SANAL GERÇEKLİĞİ BİLMELİLER”

Her geçen gün hayatımızda daha fazla yer eden yapay zeka uygulamaları ve sanal gerçeklik platformları hakkında yeni bilgilerle karşılaşan çocukların doğru bilgiler edinmeleri için doğru kişilerle buluşturulmasının önemine de vurgu yapılan etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Çınarer, öğrencilere gelişen yeni nesil teknoloji uygulamalarından bahsetti. Yapay Zeka uygulamalarını ve kullanım alanlarını öğrencilerle paylaşıp onlara bu alanlarda yapabilecekleri projelerden örnekler gösterdi. VR gözlükle etkinlik gerçekleştirerek öğrencilere bu alanda yapmış oldukları Sanal Gerçekli Sınıfı tanıtan ve uygulamasını gösteren Gökalp Çınarer, çocuların sanal gerçekli ortamında ders çalıştığı ve farklı oyunlar oynadığı platformu denemelerine de fırsat verdi. Öğrencilerin oldukça ilgisini çektiği etkinlikte meraklı soruları da cevaplandırıldı.

“ÖĞRETMEN TUTUM VE DAVRANIŞLARI TAKDİRE ŞAYANDI”

Faydalı olabilmekten ötürü mutluluğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Dadaş Mutallim ise yaptığı değerlendirmede, “Yozgat Merkezde yeni faaliyete başlamış olan bir okulu, 100. Yıl Cumhuriyeti ortaokulunu ziyaret etmekten memnuniyet duydum. Öğrenciler pırıl pırıl, okumaya, öğrenmeye hevesli ve şevkliler. Sorulan sorulara doğru ve düzgün bir şekilde cevap vermede yarış içindeydiler. Onların Türkiye ve diğer Türk devletleri ile ilgili ne kadar çok bilgi sahibi olduğunu gördüm. Müdür ve öğretmenlerin çok cana yakın ve misafirperver olmaları yanında öğrencilere karşı tutum ve davranışları ile de takdire şayandı. Deprem mağduru olan hocalarımızın da yeni okulda görev yapması beni bir başka hoşnut etti. Böyle imkânların sağlanmasının milletimiz ve devletimiz için doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Faydalı olmak ve bunu hissetmek bizim için önemli. Başta bu etkinliklere öncülük eden saygıdeğer Mustafa Böyükata hocam olmak üzere, katılım sağlayan değerli Yozgat Bozok Üniversite öğretim üyeleri ve okul çalışanlarına teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Öğrenciler için canlılık artırıcı ve yeni fikirler üreterek geleceğe hazırlanmalarında oldukça yararlı olan, çocukların sorularına cevaplar verilen böylesi programların devam etmesinin çok faydalı olduğunun altı çizilen söyleşiler sonrasında Yozgat - Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü 100. Yıl Cumhuriyet İlkokulu / Ortaokulu Müdürü Ersan Kurt, “Davetimizi kırmayarak okulumuza gelen ve öğrencilerimizi akademisyenlerle tanıştıran, onların hayatlarına teknoloji ve bilimi sokan, ‘Bayraklıtepe Bilim Söyleşileri’ni organize eden başta Prof. Dr. Mustafa Böyükata olmak üzere bütün akademisyen hocalarımıza sonsuz teşekkürler ederiz” dedi.

23/04/2024 10:12
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ