BUYURUN,BURADAN BAKIN !

Bugün bu sütundan üniversite tercih heyecanını yaşayan güzel kardeşlerime naçizane bazı tavsiyelerim olacak.

Sevgili genç arkadaşlarım, ömrü boyunca okuyacak olan Eda ablanızdan hepinize merhaba !

Uzun bir serüvenden geliyorsunuz çok çalıştınız, çok üzüldünüz, çok vazgeçtiniz, çok istediniz... Yaşadığınız tüm karmaşık duyguların altına imzamı atarım. Verdiğiniz mücadeleyi ve içinizde yeşerttiğiniz umut filizlerini yakından görebiliyorum çünkü aynı duyguları ben de yaşadım hem de en yoğunundan J

Öncelikle kaç puan almış olursanız olun hepinizi tek tek tebrik ediyorum, sizin kim olduğunuzu aldığınız puanlar belirlemiyor lütfen bunu unutmayın.

Ve evet geldik asıl konumuza. Bazılarınızın ilk kez yaşadığı bazılarınızın ise birden fazla yaşadığı ya da yaşayacağı, hayatın en önemli ve özel günlerindesiniz. Idealleriniz doğrultusunda yapacağınız seçimler hayatınızın geri kalanında size yol olacak. Sevdiğiniz işi yapmak için seçimler yapın, popüler olana veya sosyal statü getirecek mesleklere ilginiz ve yeteneğiniz yoksa yaklaşmayın derim.

Okuyacağınız bölüm kadar elbette üniversite ve bulunduğu il de çok önemli. Ülkemizin her ilinde, her üniversitesinde değerli hocalarımız var. Size yol göstermek için bekleyen, sizi hayata hazırlamayı gönülden isteyen hocalarımız var buradan hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Üniversitelerin veya bulundukları illerin imkânları şüphesiz alacağınız eğitimde baş rollerden ancak sizin azminiz, eğitiminize bakış acınız da bir o kadar önemli.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nden bahsetmek istiyorum sizlere. 2006 yılında kurulmasına karşın o tarihe kadar bir çok fakültesi bulunan bu üniversite kendi gibi genç ve idealist akademisyenleri bünyesinde barındırıyor. Üniversitenin kuruluşundan bu yana burada olan ve gerek eğitime gerekse gelişmeye emek veren hocalar da tecrübeleriyle Yozgat Bozok Üniversitesi’nde yeni öğrencileri bekliyor. Bir çok fakülte, meslek yüksek okulu ve yüksek okullar ile spor, sağlık, edebiyat, iletişim, yabancı dil, turizm, aşçılık, fen bilimleri gibi çeşitli alanlarda eğitim-öğretim gerçekleştiriyor. Üniversitenin uygulama birimleri öğrencilerine pratik yapma imkanı da sunuyor ve bu imkan üniversite tercihi yaparken dikkat etmeniz gerekenler arasında ilk sıralarda olmalı.

Yozgat bana göre yeni yeni öğrenci kenti olma yolunda, sakin ve güvenli bir şehir. Tercihlerinizi yaparken Yozgat Bozok Üniversitesi’ni es geçmeyin derim...

Unutmayın tercihleriniz yaşamınıza kapılar aralayacak. Ve şunu bilin siz çok değerlisiniz, umarım eğitim hayatınızın getirdikleri sizi hep başarıya ulaştırır...

 

 

 

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ