Ece DOĞAN

GENÇ BAKIŞ

Saçlarım

Her bayram yazısı yazarken zaman ne kadar hızlı geçiyor demek için bir fırsat geçiyor elime. Bir önceki iyi dileklerimin üzerinden ne çabuk bir yıl daha geçti diyorum.
Bu sefer zaman ne çabuk geçiyor demek için bir fırsat daha geçti elime. Geçen gün aynaya bakarken ilk beyaz saçımı gördüm. Vay be dedim kendi kendime zaman hızlanarak geçmeye başlıyor. Gülmeyin ciddiyim ben. O ilk beyaz saç bence bir dönüm noktası insan hayatında. Diğer saç tellerim teker teker beyazlarken geride bıraktığım muhteşem hayatın kanıtı olması gerektiğini farkettirdi.
Muhteşem bir hayat derken ne mi demek istiyorum. Tabiiki yatlar katlar değil. Manevi anlamda muhteşem bir hayat istiyorum. Saçlarım insanlara hayır diyemediğim için istemediğim şeyler yaparken beyazlamasın. İnsanları mutlu etmeye çalışırken kendimi unuttuğum için beyazlamasın. İnsanların takdirini toplamaya çalışırken hiç istemediğim bir temponun içine girdim diye beyazlamasın. Kafamı kaldırıp gökyüzüne bakamayacak kadar yaşam telaşına düştüğüm için beyazlamasın. İnsanlara kin beslediğim onları affedemediğim için beyazlamasın. Sırf kırılarlar diye insanlara söyleyemediğim sözcükler içimde bir taş gibi katılaştığı için beyazlamasın benim saçlarım.
Bir hayvanın karşılıksız sevgisini hissederken beyazlasın saçlarım. Biriktirdiğim güzel insanlarla birlikte beyazlasın. Kumsalda deniz kokusunu içime çekerken beyazlasın. Anın tadını çıkarabildiğim kadar beyazlasın.
Yaptığım işi en iyi yaparken beyazlasın. Hatalarımı kabullenirken beyazlasın. Kendimi eleştirirken, daha iyi bir insan olmaya çalışırken beyazlasın. Kendim mutlu olduğum sürece başkalarını mutlu edebileceğimi bilerek beyazlasın. Söyleyecek sözlerimi söylediğim kadar beyazlasın. Kalbimin sesini dinlerken beyazlasın. Yolda yürürken insanlara gülümserken beyazlasın. Okuyabildiğim kadar kitap, izleyebildiğim kadar film izlerken beyazlasın. Düşünürken beyazlasın. Kendi anlamımı bulurken beyazlasın. Bir insanı çok severken beyazlasın. Aşk kalbimi güzelleştirirken beyazlasın saçlarım.
Umarım gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek geçmişe teslim ederken hiç bir zaman kendimi unutmamış olurum. Bu satırları okurken birazcık unuttuklarınızı farkettiyseniz hareket etmek için tam zamanı. İlk adım belki de affetmekten başlıyordur. Bu bayram kendinizi de kırgın kalbinizin sebebi olan insanları da bağışlamayı deneyin. İlk beyaz saç telimin bu köşe aracılığıyla gülümseyerek hatırlayacağım sebebi olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum ve iyi bayramlar diliyorum.
OKUR YORUMLARI
mahmut erdem
02.08.2017 22:49:00

okumak ne güzel bu güzel yazınızı okumak da nasip oldu kaleminize ve yüreğinize sağlık sağlıkla kalın

Muhendis
28.06.2017 21:51:00

Kalemine sağlık Ece
Şimsek ailesini düygulandirdin.
Hakikaten zaman hızlı geçiyor.
Bir bakıyorsun yıllar ve çoğul yıllar akıp geçmiş.
Yazılarını takip ediyoruz.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ